0
25 september 2022

Hoofdstuk 38/39 De “Day” after..

Het is twee weken na Kinderdag! Een storm van mooie woorden is mij en de organisatie van KiNDERDAG ten deel gevallen. De meest gehoorde berichten; “Een dag waarbij voor elk kind wel wat te doen was. Wat hadden jullie veel”. En ook; “een dag waarbij het plezier voor het kind voorop staat”. Het zijn mooie berichten welke duidelijk weergeven dat wij “KiNDERDAG” kennelijk hebben georganiseerd zoals wij dat ook voor ogen hadden. Nog voordat het evenement van start ging was dat de hoop welke ik uitsprak. Welke wij in de organisatie en als vrijwilligers allen uitspreken. Want daar staat KiNDERDAG voor. Het moet voor ieder kind toegankelijk zijn en ook bereikbaar. En een dag vóór en door kinderen zijn, dat vooral ook!

Logo Kinderdag gegraveerd in staal

De woorden zijn mooi, de foto’s welke zijn geschoten zijn mooi en samen geven ze precies weer hoe ons evenement moet en ook is verlopen. Ook al wachten wij nog op foto’s van een derde fotograaf, duidelijk zijn de foto’s wel. KiNDERDAG verliep dus opnieuw uitstekend en als organisatie mogen wij trots terugkijken op een zeer geslaagde dag. Dankbaar ben ik vooral op mijn organisatie welke in alle geledingen het evenement goed voorbereidde. Een dankjewel was dan ook op zijn plaats. En daarom was er voor de 13koppige organisatie een bbq georganiseerd om hun werkzaamheden te belonen. Ook dat was, hoewel niet iedereen aanwezig kon zijn, een ontzettend leuke en gezellige middag op een ongelooflijk bijzondere plek in Hengelo.

Op die bbq werd ik overigens aangenaam verrast met een mooi cadeau. Een in staal tot in detail gegraveerd Kinderdag logo. Hoe mooi is dat? (zie bijgevoegde foto). Op dat moment ben ik dan wel even stil. Omdat ik het op de eerste plaats nooit had verwacht überhaupt een cadeau te krijgen en op de tweede plaats omdat het zo een verschrikkelijk bijzonder cadeau was. Los van het feit dat ik vind dat het helemaal niet nodig is. Ik doe wat ik leuk vind en anders niet. En kinderen iets moois geven is toch ook leuk? We steken er wel heel veel uren werk in, dat wel. Maar zover ik kan zien, doet iedereen dat met heel veel toewijding en plezier als ik dat doe. Het is ook niet voor niets dat de groep heel trouw is en ook blijft aan KiNDERDAG. Volgend jaar heeft alweer iedereen zijn of haar medewerking toegezegd. Ook in de tweede groep, de groep vrijwilligers, heeft iedereen alweer gezegd volgend jaar aanwezig te zijn. Er zijn zelfs mensen die zich na de laatste KiNDERDAG spontaan hebben aangemeld om ook actief te mogen zijn als vrijwilliger op ons evenement. Dat zegt mij ook heel veel!

Het evenement leverde uiteindelijk aardig wat euro’s op voor de Stichting. Dat had ook wel met het mooie weer te maken! Toch viel de organisatie wat duurder uit dan wij hadden verwacht. Een paar attracties bleken in prijs te zijn gestegen en ook hadden wij natuurlijk veel verschillende dingen meer als anders weten te regelen. Het maakte dat wij uiteindelijk toch iets duurder uit waren. Ondanks dat bleven wij keurig in de pas met de begroting. Voor volgend jaar hebben wij in ieder geval na jaren van Corona en dus geen KiNDERDAGEN, eindelijk een plus weten te bereiken waarmee we weer gezinnen, welke het financieel moeilijk hebben, kunnen verblijden met een onbezorgd dagje uit. Daarnaast willen en kunnen wij dit jaar een deel reserveren voor de volgende KiNDERDAG.

Dat het mij serieus is om Stichting Nelly nog bekender te maken om zo hopelijk nog meer geld te kunnen genereren, kan ik niet ontkennen! Sterker nog, de komende kerstritten met de KerstSnor zullen dan ook voor het eerst worden gereden waarbij de opbrengsten worden geschonken aan de Stichting. Een uitgelezen mogelijkheid om de Stichting onder het voetlicht, ehm kerstlicht, te brengen. Kerst is al een tijd waarin men meer verbinding zoekt, maar nu juist in deze onrustige tijd een lichtje en een gezellig muziekje kan zo op zijn plaats zijn! Met Glühwein en warme Chocolademelk. Alleen moet ik even bedenken hoe ik dit kan gaan aanbieden! Er moet dus stroom (tijdelijk) aanwezig zijn om dat te verwarmen. Het zal duidelijk zijn dat de Snor wederom een attractie op zichzelf gaat worden. Dát staat buiten kijf.

Een paar foto's van de bbq en nog een foto van de Kinderdag zelf

Ach mijn hoofd. Het draait continu om maar nieuwe dingen te bedenken. Een evenement voor jongeren van 13 tot 16 jaar bijvoorbeeld, ook al zoiets. Er is helemaal niets voor hen! En ligt dan ook op de plank. Maar ik moet daar eerst nog eens goed over nadenken. Want ik ben al zo druk! Wellicht zijn er in de nabije toekomst partijen die wat met mij willen organiseren, wie zal het zeggen. In mijn hoofd heb ik al een opzet. Maar ja, daarmee ben je er uiteraard nog niet.

Het seizoen nadert stilaan zijn einde. Vanmiddag reed ik een uurtje op het tuindorp en bemerkte ik dat mijn voorwiel wel erg zwabberde. Ik durfde het op een gegeven moment niet meer aan en stuurde de 1200 kilo wegende Snor naar zijn parkeerplaats. Ik ga eerst de monteur erbij halen. Gesteld dat de boel afbreekt, wat moet je dan? En dus een verstandig besluit. Wel moeilijk hoor, want ik was lekker op weg en genoot van het weerzien met mijn wijkbewoners. Maar ik beloof, ik kom zeker nog. Eerst maar eens zien of er iets aan de hand is.

Komende week hoor ik van de energieleverancier welke maandkosten ik tegemoet mag zien. Een best wel belangrijke tijding. Gaat het mis, dan stop ik met ondernemen. Ik ga niet werken voor een energiebedrijf, dat verdom ik. Maar voordat het zover is zal ik zeker alle opties hebben overwogen en dus niet zo zijn dat ik meteen de handdoek in de ring gooi. Voor toekomstige KiNDERDAGEN hoeft niemand zich zorgen te maken. Daar blijf ik met mijn organisatie zo goed als zeker mee doorgaan.
Momenteel ben ik overigens nog met de afwikkeling van KiNDERDAG bezig. Veel rekeningen zijn betaald en de laatste staan klaar voor betaling. Daarnaast ben ik nu druk met het uit doen komen van de verschillende binnengekomen wensjes. Een aantal heb ik al doen uitkomen. Overigens is het zo verschrikkelijk bijzonder om te lezen dat kinderen wensen dat er geen oorlog meer is. Zo mooi! En God, wat zou ik daar graag wat aan willen doen. Maar ja, ik ben maar ijscoman. Op KiNDERDAG waren tenslotte ook Oekraïense kinderen. En hoe zullen deze kinderen zich wel niet voelen, vaak zonder vader.

En als ik dan toch nog iets niet heb gedaan wat ik wel mijzelf wel had opgelegd met KiNDERDAG, dan was het wel het woordje dat ik graag vooraf aan deze Oekraïense kinderen had willen richten. Daags voor KiNDERDAG, had ik de regeltjes opgeschreven zoals je hun taal hoort. Beetje Jip/Janneke taal, zeg maar. Ik heb geoefend en ik kon al aardig wat zeggen. Het was ook geen groot verhaal, maar een soort welkom van vier zinnen. Maar door de drukte van de opstart was ik mijn briefje vergeten. Uit mijn hoofd zou het nooit gelukt zijn, daarvoor was de voorbereidingstijd te kort. Naar huis ophalen kon ook niet meer. Ach, ze zullen het wel naar hun zin hebben gehad. Op het doek, wat geschilderd kon worden, zag ik duidelijk dat er kinderen uit Oekraïne op hadden geschilderd.

Komend weekend heb ik nog wat afspraken en het weekend erop ga ik er even tussenuit met honden en vrouw. Even op adem komen te Schiermonnikoog. Iets waar ik vreselijk naar uitzie. Nu kan het nog. Ben benieuwd hoe de toekomst van Frankys Food eruit komt te zien. Om maar zeker te zijn van wat ik moet en kan verwachten heb ik inmiddels wel een energiecoach uitgenodigd om het één en ander te bespreken. Mijn huis, geen enkele mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen, dit ivm beschermd stadsgezicht, en bovendien in een enkelsteen muur gestoken, kan niet worden geïsoleerd. Tuindorp is mooi, zeker om te wonen, maar het wordt je wel moeilijk gemaakt om er met plezier te blijven wonen. Zeker wanneer je bedenkt dat nog een derde probleem zal gaan opdoemen. Een parkeervergunning dreigt,
omdat het ROC Twente steeds meer mensen met auto’s ontvangt.
Wel bijzonder dat in een wijk als tuindorp geen zonnepanelen mogen, maar wel het straatbeeld mag worden bepaald door een lelijke, afgrijselijke, onnodige en irritante blauwe streep. Welke idioot dat bedacht heeft……

Tot de volgende keer!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo