0
9 augustus 2020

2020-31. FF WEER OP KOERS!

De laatste weken schoot het weer eens door mijn hoofd. Hoe kom ik toch die winter door? Die vraag stelde ik mijzelf ook al vaker dan eens aan het begin van het seizoen. En zeker toen Corona een feit was. Maar al gauw werd die vraag beantwoord. Ik had weliswaar geen enkele opdracht, toch kon en mocht ik op een gegeven moment de straat weer op met de Snor.

Vanaf dát moment werd FF stabieler met de dag. Een paar maanden daarna, toen de vakanties voor de deur stonden, de trailer alweer een paar maanden in mijn bezit was, ging het even niet zoals ik had verwacht. Hoge rekeningen voor het afwerken van de trailer, behoorlijke kosten aan de Snor en een qua inkomsten tegenvallende maand juli en diezelfde gedachten waren er ineens weer. Want de bankrekening beleefde in deze maand een soort van status quo. Vooral dus door de hoge rekeningen. Ondanks bovenstaande, juli was te wisselvallig en door vakanties te rustig, had ik geen enkel moment van paniek gekend. Ik ben meer dan vroeger in staat verder te kijken dan vandaag en wist wat ik nu ook dagelijks terugzie.

De hitte was groot!

Deze eerste week van augustus loopt het banksaldo inmiddels alweer snel op. Nu alle rekeningen zijn betaald en ik zelfs vooruit loop op dat punt, kan ik lekker sparen. Bovendien is de vakantie bijna voorbij en zijn de meeste vakantiegangers teruggekeerd waardoor er dagelijks meer omzet te verwachten valt.
Wanneer het zo door blijft gaan kan ik straks met een gerust hart een aantal maanden overleven. En dan te bedenken dat ik nu, in tegenstelling tot eerdere jaren, een bedrijfsmiddel (trailer) bezit waarmee ik in de winter wel wat kan ondernemen.

De twee weken geleden ingezette ‘ijsmarathon’ is een periode waarin ik geen enkele dag gas terug wil nemen. Vooral om geld te genereren voor de aanstaande winterperiode. Gewoon elke dag kei- en keihard werken. Natuurlijk is de wil groot maar het weer mag dan geen spelbreker worden. En moet het fysiek natuurlijk wel te doen blijven. Tot nog toe gaat het prima! En zitten we al op dag 11. Bovendien is de weersverwachting voor deze maand voorlopig prima, alhoewel het momenteel wel erg heet is, wat fysiek natuurlijk wel wat zwaarder is. Vandaar dan ook dat ik nog geen week geleden de vraag voorlegde aan mijn volgers op facebook of het niet beter was om met de verwachte hitte in de avonduren te gaan rijden.

Mijn bord leek wel te smelten! (In de schaduw nb)

Nadat de meeste antwoorden allemaal op avondritten uitvielen heb ik dan ook een koerswijziging toegepast in rittijden en start ik nu pas rond 17.00 uur en probeer ik de bel vanaf 21.00 uur niet meer te beroeren. Zolang het zo heet is en de kinderen nog altijd vakantie hebben kan ik daarom nu makkelijker in de wat ‘koelere’ avonduren ijs verkopen. Gisteren beleefde ik de eerste ‘avondrit’ en kan ik voorzichtig opmaken dat het allemaal prima is verlopen. De omzet was eveneens goed! Vanavond wacht avondrit 2. Dit blijf ik doen totdat de dagtemperatuur weer enigszins is genormaliseerd.

En dus draait FF prima en zitten we weer op koers. Over 7 weken heb ik bovendien ook nog eens een paar dagen vakantie en kan ik mooi even bijtanken. Daar zie ik overigens wel naar uit hoor!

de gezamenlijke presentatie!

Wat ook iets is om naar uit te kijken is de gezamenlijke presentatie van de foodtrailer en Podiumwagen van vriend Edwin. Op 20 september a.s. gaan wij gezamenlijk op een terrein binnen Hengelo de boel openzetten voor genodigden. U, als volger, kunt er overigens bij zijn. Belangrijk is dat u dan op de facebookpagina bij die mededeling (geplaatst op afgelopen donderdag) vertelt waarom u er graag bij wilt zijn.
Een borrel en/of een ijsje en/of een hotdog zijn dan gratis verkrijgbaar. Bovendien verkeert u in een select gezelschap. Er mogen in totaal 20 volgers uitgenodigd worden. Dit ook ivm Corona.
Edwin en ik zouden het erg leuk vinden wanneer u onze actie zou ondersteunen door op het bewuste facebookbericht te reageren.
Mijn facebookpagina is bekend en daarom geef ik hier nu slechts die van Edwin nog even op. Facebookpagina; “Stracts Podiumwagenverhuur”. Kijkt u rustig eens op zijn facebookpagina.

De eerste week in de hitte zit er op. Ik lig momenteel in mijn tuinstoel. Te schrijven. Ik ben moe van een slechte nachtrust. De temperatuur in het oude tuindorphuis was erg opgelopen. Vanmiddag maar even buiten wat bijtanken en dan, dan gaan we weer.

Ik wens iedereen een mooie zondag toe. Wellicht zie ik u vandaag nog.
Mooi dat het even bewolkt is en er zelfs een spatje regen viel.
Dat we niet vergeten dat het ook zo maar weer anders kan zijn!

Tot volgende week!