0
10 maart 2024

2024-03. De Start

Het is 10 maart 2024. En de eerste routes zijn alweer gereden. De eerste omzetten gemaakt. En de ijscoman kijkt tevreden naar de cijfers. Het lijkt er namelijk op dat de ijsverkoop, na een jaar van tegenvallende cijfers, weer en stijgende lijn laat zien. En daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. De lente aarzelt nog wat, maar ondanks dat, heb ik alweer 4 echte ritten gereden en is het nog niet eens half maart. Bij mijn werkgever ben ik nu een week lang aan het werk geweest. De eerste indrukken zijn prima. Ik ben erg benieuwd naar hoe ik mij daar ga ontwikkelen. Over mijn werk en de eerste ijsroute’s met Frankys ijs, het korte verhaal hieronder;

de bel!

Het zit mee. Een vroege inval van de lente heeft geleid tot de eerste omzetten. En ik ben zeer tevreden over de ontwikkeling van de omzetten. Als hierboven al geschreven ziet het ernaar uit dat men over de, in 2023 door kostenstijgingen noodzakelijk verhoogde verkoopprijzen op een bol ijs, heen durft te kijken. Vorig jaar leken de mensen voorzichtig, nu lijkt het erop dat de mensen weer geld durven uit te geven. Ik ben blij dat ik daarom weer een paar weekenden met uitstekende omzetten achter de rug heb. Dat sterkt mij wel in het doorzetten van mijn werk als ijscoman. Vorig jaar heb ik dan ook wel meer dan eens getwijfeld of het nog goed zou komen. Zelfs of ik nog wel ijscoman moest blijven! Geen woord aan gelogen!

Zaterdag (gisteren) reed ik over de Bornsche Maten. Daar had ik de omzet welke ik uiteindelijk in die wijk had gemaakt, nooit verwacht. Het ijs dat ik had gereserveerd voor de rit op zaterdag was helemaal op en voorzichtig maakte ik al gebruik van de bakken ijs die voor zondag waren gereserveerd. Vandaag (zondag) reed ik over het Wilbert en zat het met het weer niet echt mee. Er stond een zeer koude en stevige wind die de omzet zou drukken. Ondanks dat, bleef de schade beperkt. Omdat ijs in deze periode zeer gewenst is. Dat merkte ik ook vorige week, toen ik op de Nijverheid en tuindorp Het Lansink het seizoen opende. Ook toen veel klanten aan de ijskar gehad. En ook toen uitstekende omzetten, zowel op zaterdag als op zondag.

Op tuindorp 3 maart en op de Bornsche Maten 9 maart

De rit over het Wilbert 10 maart

Ik ben opgelucht! Omdat het vertrouwen er weer is. Ik weer heb kunnen zien dat men de komst van de ijskar en ook het ijs zeer op prijs stelt. En uiteraard ben ik ook blij dat ik weer omzetstijging kon zien. Maar buiten die stijging ben ik nog meer blij met het feit dat ik mijn klanten weer heb mogen ontmoeten, met ze heb kunnen spreken.

Omdat ik weer 40 uur per week werk, is het werk met Frankys ijs beperkt tot weekenden. Wellicht later ook nog op avonden, maar daar ga ik nochtans niet vanuit. En omdat ik dus alleen maar in de weekenden kan en wil werken met Frankys ijs, zal ik de aandacht voor wijken moeten verdelen. Bovendien mag en kan men niet verwachten dat ik tot het einde van het ijsseizoen elke dag werk. En dus zullen er ook nog dagen uitvallen. Zoals volgend weekend. Dan blijft de ijskar zeer waarschijnlijk op zijn parkeerplaats. Of het moet echt heel goed weer zijn. Dan pas ik mij aan.

Op het werk, bij mijn werkgever TenRent, heb ik nu mijn eerste werkweek erop zitten. Veel geleerd, veel gezien en veel machines mogen proberen. Het echte werk (accountmanagement) moet nog beginnen. Eerst moest ik mij wat zaken eigen maken. Morgen (maandag) heb ik een verkooptraining en woensdag nog een product training en dan mag ik los. Dan ga ik eindelijk naar mogelijke klanten toe. Ze vertellen over de vloerreinigingsmachines en het bedrijf waarvoor ik werk. Mijn gevoel zegt mij dat ik zal slagen, zo ik ook slaagde bij TenCate. Ik geef namelijk niet zo snel op en ik weet wat ik kan. Voorlopig moet ik het werk even met mijn eigen auto doen, omdat mijn bedrijfsauto wat later dan verwacht zal arriveren. Geen probleem, want ik wil maar wat graag aan het werk beginnen waarvoor ik daar ben aangenomen. Succesvol zijn voor het bedrijf.

Mijn boek is klaar! Dat is het al eventjes, maar ik wil het nog 1x lezen. Dat is nodig om fouten te ontdekken en te verbeteren. Inmiddels ben ik aangekomen op mijn 4e hoofdstuk. Zodra ik het 10e hoofdstuk gelezen heb zal de kaft voor het boek ook wel klaar zijn. Dan kan het naar de drukker en kan men het boek bestellen. Ik ben heel benieuwd hoe het eruit komt te zien. Ik ben wel trots op het eindresultaat. Via Facebook zal ik laten weten wanneer en hoe het boek kan worden besteld. Via facebook zal ik eveneens laten weten wanneer ik er weer met de Snor op uit zal trekken.

Voor nu wens ik u een fijne week toe,

Frank Boereboom
Frankys ijs Hengelo