0
2 december 2023

2023-49 De KerstSnor.

Het was alweer even geleden dat ik schreef over de horecaprijzen en de start van de opbouw van de KerstSnor 2023. En in die tussentijd was ik ook druk met solliciteren en meer. Het verhaal gaat weer verder met het schrijven van dit nieuwe blog. Hoe staat het met de Snor en hoe met werk vinden? Je leest het in onderstaand verhaal….

De afgelopen weken ben ik serieus op sollicitatiegesprekken geweest. Ik heb met verschillende mensen gesproken en ook vele kilometers moeten maken. Het resultaat: Geen enkele baan, wel vele euro’s aan brandstofkosten lichter. Het zit niet mee. Maar u kent mij. Ik geef niet op, maar eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het nu met de start van de eerste wintermaand, 2 voor twaalf is. Mijn WW-uitkering loopt over een kleine maand (eind december) af en momenteel is er geen enkele aanleiding om te vertrouwen op een goede afloop. De vele sollicitatiebrieven leveren af en toe wel een gesprek op. Komende week weer twee. Afgelopen week ook twee. En de weken ervoor ook wel een paar. Bijna had ik in die periode beet. Een eerste gesprek met de eigenaar van een klein bedrijf verliep zo goed, dat ik dacht, het zal toch niet zo zijn dat ik nu eindelijk onder de pannen ga komen? De eigenaar van het bedrijf wilde de groei van het bedrijf graag versnellen. Hij wilde zelf geen nieuwe business genereren, omdat hij daarvoor de tijd niet meer had. Hij zag in mij het benodigde verlengstuk. En ik wilde graag bijdragen aan de groei van het bedrijf. De eigenaar en ik hadden echt een klik, dachten hetzelfde en voor ik het wist zou ik het tweede gesprek snel krijgen. Dan ook met zijn compagnon.

Het tweede gesprek, met de compagnon van de eigenaar, verliep mijns inziens nog veel beter. Een auto was geen enkel probleem, het salaris ook al niet en mijn aanbieding om in december al wat gratis werk te verrichten was een mooi aanbod maar ik zou dat gewoon betaald krijgen. Het was donderdag 23 november dat ik dat gesprek had en ik vrolijk naar huis reed. Ik had er echt een goed gevoel over. Na het weekend zouden ze erop terugkomen. En dat deden ze afgelopen dinsdag. Ik wist niet wat ik hoorde toen ik met de foon aan mijn hoofd stond. “Sorry dat ik je geen ander nieuws kon brengen” waren de laatste woorden van de eigenaar. Hopeloos en zwaar teleurgesteld deed ik de telefoon uit. Wat was dit nou, wat is hier nu misgegaan? In een niet eens langdurend telefoongesprek had de eigenaar mij verteld, voor mijn gevoel wat teleurgesteld dat zijn compagnon op de rem had getrapt, dat zijn compagnon het allemaal te snel vond gaan en liever nog een half jaar wilde wachten. Ik begreep er niks van. Ik was stomweg te verbaasd en te teleurgesteld. Al het positivisme was op slag verdwenen. Natuurlijk wilde ik vragen waarom ze dat niet eerder hadden bedacht, alvorens mij uit te nodigen en natuurlijk vroeg ik mij af of dat de werkelijke reden wel was, maar ik was te overdonderd. Ik had echt anders verwacht. Dagen maalde het door mijn kop. Kon ik niets positiefs vinden en was ik stil. Erg stil. Nog vind ik het moeilijk omdat het mijn oplossing zou zijn om uit de WW te geraken. Een mooie oplossing ook nog eens. Eigenlijk hetzelfde werk als bij TenCate Outdoor Fabrics, maar dan ook nog eens in onze regio, waardoor dat werk nog veel makkelijker zou zijn, immers, ik hoefde niet meer naar het westen of zuiden, waar de wegen voller lopen en de files groeien.

Het gaat zoals het gaat. Er zijn inmiddels weer nieuwe gesprekken gepland. Afgelopen vrijdag (gisteren) was ik ook op sollicitatiegesprek. Dat ging best goed, maar ik doe geen uitspraken meer. Je weet het immers niet. Wat ik wel weet is dat ik voor 1 januari beet moet en zal hebben. Anders kom ik in die klote bijstand en kan ik straks alles verpatsen, voor zover er nog wat te verpatsen is. Als bekend is mijn leven vanaf Cherry niet gemakkelijk geweest en hebben wij iets te veel pech gehad in de jaren erna. Toch heb ik nooit opgegeven en zal ik dat ook nu niet doen. Pas wanneer ik onder de pannen ben zal ik mij melden op dit gebied.

De KerstSnor.

De KerstSnor is klaar. Dat wil zeggen, alleen de kerstboom moet nog arriveren. Dat gaat aanstaande maandag gebeuren. Dan gaat mijn maatje Edwin even mee, omdat ik geen grote auto meer tot mijn beschikking heb. De kerstboom moet dan nog worden voorzien van verlichting en dan ben ik echt helemaal klaar voor de presentatie en routes. Een opdracht bij MBS te Boekelo is het startsein van alle routes. Met uitzondering van enkele privé-zaken, als een trouwdag, mijn verjaardag, een Sint/kerstviering met mijn kinderen en kleinkind en nog een opdracht bij de ambulancedienst te Hengelo, rijden wij dan een stuk of 10 routes door de Hengelose wijken. Waarna de KerstSnor zal worden ontdaan van alle versiering en voor een langere periode op blokken zal worden gezet. Hoe goed het voorjaar ook qua weer zal zijn, ik kan op dit moment geen enkele zekerheid afgeven of en hoe vaak er in het nieuwe jaar zal worden gereden. Dat hangt natuurlijk erg af van welk werk ik ga krijgen en of er daarmee nog tijd genoeg over zal blijven.

Sinterklaas is bijna weg. Niet dat ik een hekel aan die man heb maar het feest is al jaren geleden kapot gemaakt door mensen die denken dat wij racisten zijn. Ik heb er niks mee. Ik ben geen racist en ik heb er ook geen moeite mee dat pieten niet meer zwart zijn. Waar ik wel moeite mee heb is dat het de strijders voor dit alles maar blijven doorgaan en het kinderfeest kapotmaken. Wat is het volgende dat niet meer mag? Ik verwacht door die ellende dat kerst daardoor steeds meer terrein gaat winnen van de aloude traditie van Sinterklaas. Helaas speculaas!

Goed! Ik houd u op de hoogte van wat er gebeuren gaat. In ieder geval kom ik de wijken weer in. Dat wil zeggen wanneer het weer dat toelaat. Een beetje regen is geen probleem, maar een bak vol water wel. De temperatuur zal goed zijn, gelukkig niet meer zo laag als vorig jaar, toen zelfs het spoelwater bevroor. En ik na de rit wel wat uren nodig had om bij te komen. Eigenlijk iets minder koud dan het nu is. De verlichte ijskar heeft weer wat zaken, nieuwe verlichting en leuke attributen. Ik ben er klaar voor, maar eerst nu Sint en Piet alle aandacht.

Ik wens u een fijne Sinterklaas toe en hoop u te mogen ontmoeten bij de live uitzending van de presentatie van de KerstSnor op het CT-Storkplein rond de klok van 19.00 uur. Deze is aanstaande vrijdagavond. Daarna dus de eerste route op 9 december. Voor een indeling van routes verwijs ik graag naar de facebookpagina Frankys Food.

Tot de volgende keer,

Frank Boereboom
Frankys ijs Hengelo