0
17 november 2023

2023-46 De afloop van de Horecaprijzen.

De verkiezing van Foodtruck van het jaar 2023 voor de provincie Overijssel is inmiddels gepasseerd. En heeft Frankys ijs een mooi resultaat opgeleverd waarop ik trots mag zijn. De week werd verder ook nog gevuld met sollicitatiegesprekken, de reparatie aan de Snor en de versiering van de KerstSnor. Een werkzaamheid waarmee ik de komende week nog wel erg druk zal zijn….

Nederlandse Horecaprijzen logo

De eindstand van de verkiezing van de Nederlandse Horecaprijzen, deze week, was een stand welke ik niet had zien aankomen. De Nederlandse Horecaprijzen had vooraf een onderverdeling gemaakt in verschillende takken van bedrijven. Zo werd er een onderverdeling gemaakt tussen cafetaria’s, café’s/bars, Hotels, koffiezaken en meer, waaronder dus ook foodtrucks. Ik was met Foodtruck “Frankys ijs” genomineerd voor de provincie Overijssel als vele andere foodtrucks. Waardoor of waarom ik genomineerd was weet ik niet, maar ik besloot mijn nominatie bekend te maken via mijn facebookpagina om eens te bekijken of mijn volgers mij wilde helpen wat stemmen bij elkaar te krijgen. Toen daarop bij een eerste tussenstand bleek dat veel volgers aan mijn oproep gehoor hadden gegeven wilde ik niet meer terug en vroeg ik meer dan eens om hulp. Eigenlijk steeds na het zien van een nieuwe tussenstand. De tussenstanden bleven goed tot één van de laatste. Op basis van het aantal stemmen zakte ik van een mooie 3e naar een verdienstelijke 4e plaats. Echter op basis van waardering, wat ik persoonlijk mooier vind, stond ik op een tweede plaats. En dat zou allemaal niet meer veranderen. En daarmee was ik erg blij! Want op aantal stemmen winnen is natuurlijk mooi, maar bij stemmen is het: je doet mee of niet. Het levert een stem op of niet. Maar wanneer je stemde werd er ook gevraagd of je het bewuste bedrijf een paar cijfers wilde geven. Die cijfers vormden het waarderingscijfer. En dat cijfer geeft mij veel meer inzichten. Je doet je werk slecht, goed of het kan nog beter. Met een gemiddeld cijfer van 9.69 van de 10 ben ik meer dan tevreden. Ik ben dus “uitmuntend” beoordeeld. En dat cijfer geeft mij een Gold Award. Wat dat ook moge zijn. Afijn, ik ben trots op het bereikte resultaat. En zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat er echt veel bedrijven uit Overijssel meededen. Landelijk was het natuurlijk nog moeilijker om daarin wat te betekenen. En toch, belandde ik op die lijst uit al die deelnemers op de 32ste plek wanneer het om het aantal stemmers ging. Maar op waardering kwam ik zelfs door op plek 20!!!! Dat is toch bijzonder? Ik doe ook alles maar alleen en probeer het altijd iedereen naar de zin te maken en na bijna 10 jaar ondernemen is dit een mooi bewijs van goed gedrag! En dat stemt mij vrolijk in deze toch wel wat sombere tijd.

Ik doe mijn best die somberheid te onderdrukken, maar hoe het ook zij ik ben natuurlijk nog altijd zoekende naar werk. Naar zekerheden. En dan is zo’n uitverkiezing in deze tijd wel een opsteker waar je je aan vasthoudt.

Tja, over solliciteren het volgende; Ik ben dan van tijd tot tijd wel wat somber maar dat is niet omdat ik geen kansen voor mij zie liggen. Er zijn mogelijkheden en niet zo’n klein beetje ook. Dus in principe maak ik mij nog altijd geen echte zorgen, maar ik zit thuis, ik doe niks en dat vreet aan mij. Ik ben het thuiszitten zat en vermaak mij van tijd tot tijd met mijn lieve hond Moo. Gaan we wat wandelen of spelen. Ook de KerstSnor levert mij nog wel wat werk op. Maar het mag duidelijk zijn, ik heb echt werk nodig. Thuiszitten is niet aan mij besteed. In de zomer draai ik met veel stress gewoon 70 a 80 uur per week en nu gebeurt er niets. Dat is een zee van verschil. Zelfs Netflix kan mij niet meer bekoren. Elke dag gaan er trouwens nog steeds sollicitaties uit. De komende week heb ik 3 sollicitatiegesprekken, waarvan ik er 2 heel interessant vind, vooral omdat mensen van die bedrijven mij al een paar keer hebben gesproken. Deze week heb ik overigens ook twee gesprekken gehad, waarvan 1 inmiddels tot een negatief slot heeft geleid. Het vervelende ervan was dat ik er van de week wel heel wat kilometers heb voor moeten rijden en aardig wat euro’s aan benzinegeld kwijt was. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die sollicitatie bij mij qua interesse ook wel op de laatste plaats stond, maar ik ben er uiteraard wel vol voor gegaan. Toch werd het hem niet. Ja, weet je, als bedrijven mij na zo’n geweldig gesprek niet willen hebben zal het wel zo hebben moeten zijn en maal ik er verder maar niet om. Maar ik wil wel graag wat rust in mijn lijf. Als gezegd gaat komende week heel belangrijk en spannend worden. Dan de dood of de gladiolen. Met beide bedrijven heb ik al gesprekken gehad. En beide bedrijven zie ik echt zitten. Overigens lopen er nog veel andere mogelijkheden en heeft een recruiter beloofd dat ik voor het einde van de WW-uitkering in ieder geval werk zal hebben en dus niet in de bijstand terecht zal komen. We gaan het zien. Maar het mag duidelijk zijn; Ik ben er echt aan toe om weer te worden uitgedaagd. Ik leef normaal op druk en deze is er thans niet. En dan ga je pijntjes voelen en andere zaken ondervinden. Zo niet mijn ding!

Sneakpreview KerstSnor

De KerstSnor is voor 50 procent klaar. Elke droge dag loop ik al dan niet vergezeld van een vriend, te werken aan de KerstSnor. Er komt nog 1 streng kerstverlichting binnen en dan heb ik genoeg materiaal. Het verkoopgedeelte is inmiddels klaar. De Cabine is het laatste deel. Straks ga ik ermee verder. De verwachting is dat de ijskar volgende week vrijdag klaar is. Op de kerstboom na, welke ik nog moet aanschaffen, klaar dus! En dat is mooi op tijd.

De Snor had al enige tijd problemen. De druk op het rempedaal viel steeds weg. Niet tijdens een rit. Omdat ik daaraan voorafgaande, steeds remvloeistof bijvulde en daarmee druk genoeg had voor een paar dagen. Maar die druk was volledig weg wanneer ik de Snor daags erna en stilstand van zijn parkeerplaats reed om een rit aan te vangen. Dan remde hij niet meer, was de rem hopeloos geworden, omdat de remvloeistof in die uren zijn weg had gevonden uit het systeem te geraken. Dat leidde die allereerste keer tot een zeer onaangename verrassing toen ik de Snor uit zijn stalling naar beneden de straat op reed (ons huis ligt hoger dan de straat). Hij ging iets te hard naar beneden en ik was niet op de hoogte van zijn probleem. De straat kwam aardig dichtbij en ik greep naar een handel in de cabine, het enige dat ik nog tot mijn beschikking had om het gevaarte, wat de Snor was geworden, tot stilstand te brengen, waardoor ik gelukkig niet op de straat terecht kwam, met alle mogelijke gevolgen van dien. De Thorbeckestraat, de straat waarin ik woon, is niet breed en er staan tegenover mijn oprit altijd auto’s. De Snor stuurt ook niet al te makkelijk dus een mogelijke botsing met de auto’s tegenover mijn uitrit had zeker tot de uitkomsten kunnen behoren. Die handel was dus mijn redding alhoewel die daar niet voor is, maar ja wat moest ik anders? Een paar seconden na het overhalen van die handel stond de Snor stil en kon ik bijkomen van het gebeurde, reed de Snor weer naar boven en startte het benodigde onderzoek. Al gauw kwam ik erachter dat alle remolie bleek te zijn verdwenen en dat er ergens een lek moest zijn. Na weken kwam ik erachter dat het probleem uit het linker achterwiel moest komen omdat ik steeds een olieplek zag liggen. Toen had ik allang de monteur gebeld, maar zijn agenda zat helemaal vol en dus kon hij mij niet eerder helpen dan gisteren.

KerstSnor 2023

De monteur heeft hem weer gerepareerd, maar goedkoop was het niet. Een forse rekening! Maar ik ben er maar wat blij mee. Elke keer wanneer de monteur ingevlogen moet worden is het mij een raadsel of hetgeen kapot is nog gemaakt kan worden. En of de Snor nog een leven zal kennen. Dus gisteren was het wederom weer spannend. Maar mijn monteur geeft net als ik niet op en zal er alles aan doen mijn Spijkstaal te laten lopen. Voor hem is dit één van de mooiste exemplaren en hebben wij daarnaast ook een goed contact. Hij begrijpt mij en ik hem. Ik was hem in ieder geval, ondanks dat ik wist dat het niet goedkoop zou zijn, enorm dankbaar. De kerstroutes kunnen in ieder geval gewoon doorgaan, mits het weer niet te veel roet in het eten gaat gooien.

Binnenkort kom ik met de indeling, dan weet eenieder wanneer de kerstkar in de buurt is. De presentatie van de KerstSnor komt inmiddels ook dichtbij. Op vrijdag 8 december is het zover. Dan via een live verbinding via Facebook, vanaf het CT-Storkplein, nabij Hotel Het Lansink, de presentatie.

De volgende keer kom ik terug op de aanstaande kerstroutes en de sollicitaties. Dat zal over een week of 2 of 3 zijn. Tot die tijd wens ik u alvast een fijn Sinterklaas toe. De KerstSnor is nu even niet belangrijk. Op de mededeling via facebook over de aanstaande routes na zal ik nu Sint en zijn pieten de tijd geven voor het grootste Kinderfeest.

Tot de volgende keer,

Frank Boereboom
Frankys ijs Hengelo