0
27 oktober 2023

2023-43 Terugkijken op 2023

Terwijl er nog enkele opdrachten op de kalender staan voor dit jaar, is het grote werk achter de rug. De Snor staat onder het afdak en heeft afgelopen woensdag nog een rit gemaakt. Maar nu is het voorlopig klaar. De eerste ritten staan gepland voor medio december van dit jaar, wanneer wij opnieuw met de met kerst attributen versierde Snor door de wijken zullen rijden.

Tijdens een herfstwandeling geschoten foto

Het seizoen 2023 zit er dus al enige weken op. En daar waar het vrij laat startte, door tegenvallend lenteweer, zo abrupt stopte dit seizoen ook al door een nat en vooral windrijk najaar. Geen Indian summer dit jaar, helaas! Het seizoen was mede daarom ook heel anders dan andere jaren. Maar natuurlijk was het dit jaar net als vorig jaar ook anders door het werk bij mijn werkgever TenCate.

We weten inmiddels ook hoe dat is afgelopen. Je uiterste best doen, daarmee je eigen bedrijfje op de tweede plaats zetten, om vervolgens van de directie eerst een toezegging te ontvangen daar te mogen blijven werken, om daarna alsnog te worden ontslagen in verband met bedrijfseconomische redenen. Het gaat soms heel anders dan je denkt. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat ik er twee jaar met heel veel plezier heb gewerkt en daar graag mijn werk voor Frankys Food voor liet liggen. Ik heb veel mensen mogen ontmoeten en naar mijn idee heb ik ook veel bereikt. Vooral in de rol welke ik bij aanvang kreeg. Daarover liet de directeur ook geen misverstand bestaan. Het was puur op basis van de slechte vooruitzichten van TenCate Outdoor Fabrics. Het door de directeur voor mij opgemaakte getuigschrift laat dat ook lezen. Uiteraard heb ik ook veel leuke collegae gehad waar ik ook met plezier aan terug kan denken. Echter, had ik dit vooraf geweten was ik natuurlijk heel anders omgegaan met het aangeboden werk voor Frankys Food. Maar het is zoals het is. Net als het feit dat ik nu voor de derde keer in 10 jaar tijd om bedrijfseconomische redenen bij een werkgever de deur uit moest. Een vervelende zaak wanneer je bedenkt dat ik daardoor ook niet veel maanden WW-uitkering zal krijgen. Op 1 januari 2024 stopt de WW-uitkering en zal ik de bijstand ingaan wanneer er geen andere werkgever gevonden is. Geen prettig vooruitzicht!

Een foto tijdens een wandeling

Het seizoen was dus door het werk bij TenCate anders dan de jaren voor het werk bij TenCate. Soms moest ik schipperen met de gemaakte afspraken. Ik had in principe de afspraak dat ik mijn werk bij Frankys Food altijd mocht laten voor gaan. Maar toen duidelijker werd dat het tijdelijke dienstverband werd omgezet in een vast dienstverband, nam ik geen nieuwe opdracht meer aan. Kwam ik namens TenCate thuis van een bezoek aan een bedrijf in het westen van het land en moest ik vaak gelijk weer door met de foodtrailer of de Snor om bezoekers van een feest te voorzien van ijs. En werd het vaak spitsroeden lopen. Een niet zo fijne combi als ik eerlijk ben. Toch werkte ik nog redelijk wat uren naast het werk bij TenCate. Laatst moest ik die uren optellen voor het UWV. Omdat zij dan kunnen bepalen wat ik per maand aan uren mag werken aan opdrachten voor Frankys Food zonder te worden gekort op de uitkering. En aangezien ik met een gemiddelde per maand uitkom op maar liefst 93 uur werk voor Frankys Food, betekent dat dus dat ik in sommige weken, naast het werk bij TenCate, meer dan 20 uur voor Frankys Food werkte. Dus 60 uur of meer per week werkte. En daar heb ik nooit enig idee of last van gehad. Pas bij die telling viel het mij op.

Het korte seizoen kende veel mooiweer dagen. Dat was dan wel weer positief. Minder leuk was dat ik door het werk bij TenCate nauwelijks in andere wijken dan Tuindorp, Nijverheid en Berflo Es kwam. Ik had natuurlijk ook alleen maar de zaterdag en zondag. Ook had ik vaak opdrachten in het weekend waardoor ik niet op wijken kon rijden. Soms ook hele grote opdrachten op doordeweekse dagen. Dan nam ik vrij. En ondanks dat ik dat via mijn blog en Facebook van tevoren ook wel had laten weten werd er vaak aan mij gevraagd waarom ik toch zo weinig in andere wijken kwam. Maar als gezegd, mijn werk bij TenCate zou voorrang krijgen en daardoor zou ik minder op de ijskar zitten.

En nog een herfstwandeling foto!

Het jaar vloog voorbij. Er waren weinig bijzonderheden. Wel had ik pech met de remmen van de Snor. Overigens is dit nog altijd niet verholpen. Maar ermee rijden hoef ik voorlopig niet en dus kan het even wachten. De monteur zou komen dus daar is het wachten op. Dit weekend is het Halloween. En eigenlijk was het de bedoeling dat ik de Snor als HalloweenSnor zou omdopen door hem te versieren. Omdat ik nu wat voorzichtig moet omgaan met het beschikbare geld heb ik dat nu verplaatst naar volgend jaar. En kan ik dat geld nu vooral inzetten om de KerstSnor weer mooi te maken. Want het seizoen kan dan wel klaar zijn, er komen nog zeker 10 Kerstritten over de verschillende wijken van Hengelo. En daarna is het dan echt klaar en gaan we ons opmaken voor 10 jaar Frankys Food! Op 1 januari 2014 werd Frankys Food of zoals mijn bedrijf eigenlijk echt heet; Horecadienstverlening Boereboom, opgericht en was zij ingeschreven bij de KVK. Een feestje waard vind ik zelf! Wel wat rauw dat die datum nu dus samenvalt met de eventuele start van een bijstand- uitkering. Maar ik ben en blijf positief en optimistisch. En ben vooral erop gefocust dat ik dat voorkomen zal. Potdorie, er zal toch wel een werkgever voor mij zijn????

Dit jaar was wat mij betreft de beste uitvoering van Kinderdag sinds haar bestaan. Mijn evenement dat jaarlijks op de tweede zondag van september plaatsvindt aan de Vijverlaan op Tuindorp, werd redelijk goed bezocht. Het was wel erg warm en ondanks de wat mindere belangstelling door die warmte (het was ruim 30 graden) vond ik het echt gesmeerd lopen. Een prima prestatie van alle organisatieleden en vrijwilligers! Aan het einde van deze werkdag sprong ik ter afkoeling met kleding en al in de tuindorpvijver.

Tja, een kort en krachtig seizoen dus. Met veel uren naast mijn normale werk. Maar ik heb het gered en ik ben ook niet één keer in de fout gegaan. Heb alle klanten voorzien van hetgeen ze aan mij vroegen en kreeg altijd positieve reacties. Naast alle opdrachten deed ik ook weer veel aan sponsoring. De nationale straatspeeldag op de Boerhavelaan kon weer op mijn ijs en medewerking rekenen, het Kankerevenement op het TT-circuit eveneens en op Kinderdag gaf ik al het ijs weg omdat ik dus binnenkort 10 jaar ijscoman ben. Ik hecht eraan toe te voegen dat ik dit niet vermeld omdat ik mijzelf zo bijzonder vind, maar juist om die evenementen waarvoor ik het heb gedaan. Ik vind het echt heel erg belangrijk om die evenementen te blijven voorzien van ijs. Ook het nieuwe jaar zal ik dit weer doen. Het weggeven van ijs op Kinderdag, dat had dus een andere reden en valt hierbuiten.

Nu we thuis zijn en af en toe nog wat met de crêperie kunnen doen ben ik vooral bezig om werk te vinden. Mijn dagelijks ritueel. In de ochtend gaan er steevast 4 sollicitaties de deur uit. Om vervolgens van vele sollicitaties niets meer te mogen vernemen. Het is te gek voor woorden! Ik was er zelfs zo boos over dat ik een brief naar alle fracties van politieke partijen in de tweede kamer stuurde met een idee om dit te voorkomen. Ik vind het namelijk erg onbeschoft dat werkgevers gewoon niet reageren. Het kan zijn dat bedrijven meer dan 100 sollicitaties binnenkrijgen, maar dat moet niks uitmaken. Iedere sollicitant moet een reactie krijgen. Wat en wanneer dan ook. Daar heeft zij of hij gewoon recht op. Zij doen ook hun best he?

De opdracht met de Crêperie bij de Kinderboerderij tijdens Beestenboel leverde veel tevreden klanten op!

Afijn, werk is er dus nog steeds niet en alhoewel de tijd begint te dringen maak ik mij geen zorgen. Ik ben nog steeds wel teleurgesteld. Vooral omdat ik het zo naar mijn zin had bij TenCate. En was dat het enige waar ik over in zat dan viel het nog mee, maar er waren echter nog meer zaken die mij bezighielden. Familiezaken met een ernstig randje. En die mij veel meer pijn deden dan dat verlies aan werk. En die er ook voor zorgden dat ik soms niet kon uitrijden met de Snor.

Nu die zaken eindelijk wat lijken te zijn verbeterd komt het gevoel van het verlies van werk weer wat naar boven. Komt het besef wat ik ben kwijtgeraakt weer wat meer naar bovendrijven. Maar goed, ik mag en kan niet stilzitten en wachten op wat komen gaat. En daarom mijn ritueel elke dag waarbij ik minimaal 4 sollicitaties verricht. En mijn werk met de crêperie, zoals afgelopen woensdag op de Kinderboerderij waar de omzet mij niet tegenviel in te zetten als verdienmodel en bezigheidstherapie.

Voor wat betreft werk zoeken is het natuurlijk zo dat ik mijn contacten om hulp mag vragen. En dat weten dan ook al veel mensen. Soms krijg ik ook wel tips. Maar er is dus nog altijd geen werk gevonden. Ik blijf dus zoeken en vraag u nogmaals mij mee te helpen. Ook zou ik u willen vragen of u mij, als u dit nog niet heeft gedaan, te helpen met de verkiezing van foodtruck van de provincie Overijssel voor het jaar 2023. Een heleboel mensen hebben dit al gedaan waarvoor mijn dank, maar ik stond met de laatste tussenstand op plek 3 en wil graag hoger eindigen. De link zal ik hieronder plaatsen, wellicht heeft u nog niet gestemd en wilt u dat alsnog doen:

https://www.horecaprijzen.nl/?elected@vote=2515211

Alvast mijn dank, hetzij voor bemoeienis met het vinden van werk, dan wel voor het geven van uw stem.

Ik ga besluiten met het melden dat ik binnenkort ga aanvangen met de versiering van de KerstSnor. Dit is een geweldige klus, leuk maar ook intensief. Het moet weer een plaatje worden en ik ga daar alles aan doen. Zeker nu ik nog de tijd heb om eraan te werken. Waar ik ook aan werk is mijn boek dat ik aan het schrijven ben. Ik ben zoals eerder gemeld, wat achteropgeraakt en hoop de komende weken weer wat werk te kunnen verrichten. Verder zijn er geen mededelingen en kom ik hopelijk snel met een melding dat ik weer werk heb.

Ik wens u allen een fijn weekend toe en meld mij zo wie zo over een paar weken weer. Dan met de einduitslag van de verkiezing van Foodtruck van het jaar 2023 voor de provincie Overijssel.

Tot de volgende keer.

Frank Boereboom
Frankys ijs Hengelo