0
4 november 2023

2023-44 KerstSnor en meer.

De verkiezing van Foodtruck van het jaar 2023 voor de provincie Overijssel heeft nog 1 week van stemmen voor de boeg. De derde plek bij de laatste tussenstand is weliswaar niet de winnende plek, maar gezien het aantal foodtrucks dat genomineerd was is een derde plaats, als deze na komende week nog overeind blijft, vanzelfsprekend, een prachtig resultaat, waarop je best trots mag zijn. We zullen gaan zien waar het eindigt. De KerstSnor activiteiten zijn begonnen, maar om u nu een goed beeld te geven van hoe zoiets er nu eigenlijk aan toe gaat, deel ik het even aan u.

Een KerstSnor is eigenlijk dus niets anders als een ijskar met kerstversiering. Zoals ik ook hoop volgend jaar een HalloweenSnor op de weg te zetten. Eigenlijk was dat voor dit jaar al een doel, echter het verlies aan werk en dus zeker inkomen gooide roet in het eten. De KerstSnor is namelijk voor mij belangrijker dan een HalloweenSnor. Die zou alleen voor de lol zijn gemaakt en niet meer dan dienen als reclame-object. Een Snor waaruit dus niet zou worden verkocht. Althans, dat was zeer zeker niet de bedoeling. Bovendien zou die Snor maar een paar keer de weg zijn opgegaan. Volgend jaar ga ik het waarschijnlijk wel doen.

Maar de KerstSnor is dus een ander verhaal. Daar gaat enorm veel geld in om. Geld om de ijskar te versieren met honderden lampjes en ook veel groen versieringen. Daarnaast aanvullend met verschillende kleine en vaak grappige attributen. Elk jaar weer, probeer ik wat anders. En ook elk jaar sneuvelt er wel wat. Vaak gaan lichtsnoeren als eerste naar de haaien. Vooral door de verschillende weersomstandigheden. En moet ik daar elk jaar wel wat nieuws voor weer kopen.

Om ieder jaar op tijd klaar te zijn bouw ik de KerstSnor op in vier verschillende fases;

Zo is de eerste fase (begin november) van de opbouw een week geleden ingegaan. Het bestuderen en controleren van het reeds aanwezige materiaal. Het speuren naar nieuw materiaal. Bijzondere dingen vaak. Een winterdorp kwam vorige week binnen, nu weer een klimmende kerstman. En zo gaat deze fase nog een weekje door. Er wordt in deze fase nog niets aan de ijskar opgehangen. Daar is het nu nog te vroeg voor. Maar wel krijgt de nieuwe KerstSnor al zijn vorm.

De tweede fase (tweede week november) betreft het aanbrengen van zaken die een normale opdracht nog niet in de weg zitten. Bijvoorbeeld het aanbrengen van verlichting aan het plafond van het verkoop gedeelte van de ijskar. Dat kan altijd. Maar ook hier wacht ik zo lang mogelijk om kabels en batterijen niet bloot te stellen aan de huidige weersinvloeden. Ook moet de ijskar schoon zijn op die plaatsen waaraan ik de eerste kerstversiering aanbreng. Deze fase start komende week. Omdat ik nog een ijsopdracht heb wacht ik iets langer met aanbrengen van meer materiaal.

De derde fase (3e en 4e week november) is de belangrijkste en drukste fase. Deze start vanaf half november. Dan gaat vrijwel alles op de ijskar aangebracht worden. Een hele klus. Want ik moet elke kabel leiden, elk doosje met batterijen ergens aan vast zien te maken. Aan alle nieuwe ideeën invulling gaan geven. Maar ook hier heb ik nog een oponthoud, want de monteur komt in deze fase ook nog langs om de remmen werkend te maken. Zodra hij weg is kunnen alle remmen (hoe grappig) los en is het gewoon dagelijks hard werken om het klaar te krijgen. Deze fase duurt twee weken, maar is hoewel de drukste ook de leukste fase! Er ontstaat echt wat moois…

De laatste fase betreft het aanbrengen van de Kerstboom op het dak van de Snor. Deze koop ik altijd in de eerste week van december en voorzie ik in eerste instantie van lampjes. Daarna wordt alles een paar keer getest en rijd de Snor ook nog even een rondje om te zien of alles blijft zitten. Om tijdens die rit niet alles te onthullen zullen alle lampjes nog uit zijn. Pas 8 december, wanneer ik hoop klaar te zijn, zal ik op het CT-Storkplein te Hengelo, bij mij om de hoek en voor het hotel “Het Lansink” vanaf 19 uur een live filmpje draaien om zo de KerstSnor 2023 te presenteren. Vanaf 9 december gaan we de weg op om in twee uur durende ritten geld op te halen voor de Stichting, Uiteraard met ijs.

De KerstSnor krijgt dit jaar voor het eerst batterijen voor alle verlichting door sponsoring via BAS Tractiebatterijen. Ik ben daar uiteraard blij mee. Ik gebruik er veel in die weken. En heb daarom gevraagd of ze mij wilden sponsoren. Zonder enige terughoudendheid stemde de eigenaar van het bedrijf in met het schenken van de batterijen. Heel erg bedankt Edwin!

Ik sta ervoor er weer een mooie KerstSnor van te maken. Daartoe zal ik alles in het werk stellen. Met weer nieuwe verlichting, nieuwe accessoires en gezelligheid vrolijkheid te brengen in de straten van Hengelo. Voor onze Hengelose en Bornse kinderen. En ook voor de ouderen natuurlijk.
Hoe de Snor en uiteindelijk uit komt te zien is een verassing en niet alleen voor u, ook voor mij. Op het laatst wijzig ik toch weer zaken. Maar in ieder geval gevuld met veel lampjes, dat dan weer wel.

De eerstvolgende keer kennen wij de uitslag van de verkiezing van foodtruck van het jaar voor de provincie Overijssel. Mocht u nog willen stemmen;
Volg dan onderstaande link;

https://www.horecaprijzen.nl/frankys-food.

Bij voorbaat mijn dank!

Tot de volgende keer.

Frank Boereboom
Frankys ijs Hengelo