0
13 september 2023

2023-38 Kinderdag 2023

Het was 10 september in de vroege morgen. De klok had nog geen 6 geslagen. Ergens 5 uur werd ik gewekt door het mobieltje op mijn nachtkastje. Niet veel later stapte ik uit mijn bed. Buiten was het nog donker en binnen muisstil. Zachtjes liep ik, inmiddels gewassen en aangekleed, de trap af naar beneden. Toen ik een half uur later de deur achter mij zachtjes, om maar verder niemand anders te wekken, dichtdeed, wist ik dat ik een zware dag tegemoet zou gaan. Over de laatste editie van Kinderdag en wat meer het volgende……

De start "het gezamenlijke ontbijt"

Kinderdag is voor mij altijd een zware dag. Zowel geestelijk als lichamelijk. Alles, maar dan ook werkelijk alles moet goed geregeld zijn. En ik weet dat de voltallige organisatie er ook zo over denkt. Maar nu spreek ik even voor mijzelf. Als initiatiefnemer en als bedenker van het evenement, wil ik graag dat kinderen zich vermaken en dat alles uitmuntend verloopt. Dat was en is de doelstelling. Ooit begonnen in mijn eentje om kinderen te bedanken voor een jaar ijsafname. En zie waartoe het, inmiddels geruggesteund door een geweldige organisatie, heeft geleid.

En dus toen de deur van het huis achter mij was dichtgetrokken besefte ik dat het deze dag moest gebeuren. De 7e editie van Kinderdag! En eerlijk gezegd was ik bijzonder nerveus. De vragen vlogen al dagen door mijn kop: Zullen er wel veel kinderen komen? En hadden wij wel voor genoeg vertier gezorgd? En zou het opnieuw een succes worden voor wat betreft het verloop van de dag? Met andere woorden, zou Kinderdag opnieuw goed beoordeeld worden? Deze vragen bleven maar komen, zelfs toen ik op het evenemententerrein mijn best deed daar te helpen waar het nodig was, om het allemaal op tijd af te krijgen. Antwoorden op die vragen zou ik later die dag krigjen. De vraag of er wel veel kinderen zouden komen was wel begrijpelijk, immers, het was zeer warm weer en voor het eerst sinds wij starten met een gezamenlijk ontbijt was er geen inschrijving nodig geweest om mee te mogen ontbijten en dus was er totaal geen zicht op wat zou komen. We hadden als organisatie wel het maximumaantal aan deelnemertjes begrensd tot 300 met uitloop tot maximaal 350.

Kinderdag in progress met Gio Swikker

soms wat rustiger, naast vol.....

Toen wij na uren op het terrein bezig waren geweest met de opbouw en het langzaam maar zeker licht werd, groeide de twijfel meer en meer. 10.00 uur zou het ontbijt aanvangen! De tafels gedekt, vlak voor 9.30 uur stonden er verlaten bij. Wachtende op de jonge gasten. Toen het 9.45 uur was, kwamen de eerste gasten het evenemententerrein op. En ondanks dat veel plekken leeg bleven deed de tafel ook wel voller aan dan ik had durven dromen. De dag was gestart en mijn vrees was dus deels ongegrond gebleken.

Tevreden opende ik het ontbijt en zag dat het goed was.
De warmte had invloed, dat was duidelijk te zien aan het begin van de dag. Maar al gauw werd het drukker en drukker en trotseerden velen de hoge temperatuur, welke tot 31 graden zou reiken. Rond een uur of 11 was het zelfs topdrukte voor wat deze Kinderdag betrof. Vergeet daarbij niet dat er veel concurrerende zaken gelijk liepen met de Kinderdag. Zo had Voetbalclub Wilhelminaschool een grote familiedag. Daar zaten ook veel van onze gastjes. Naast dit was er ook nog het Modespektakel in de Binnenstad. Kortom; genoeg concurrentie. Maar als gezegd, Kinderdag verliep qua toeschouwers en bezoekers eigenlijk prima. Dus was mijn eerste angst weggenomen en kon ik eindelijk gaan genieten na zoveel uren van arbeid vooraf. Ik begaf mij tussen de kinderen en ouderen. Als een gastheer dat hoort te doen. Leuk vond ik het om te zien dat alle kinderen zich vermaakten aan de draaimolens, springkussens, de Sweeper, het stapelen van Kratjes, het lopen in ballen over de vijver, of over de gladde buikschuifbaan, graffiti, stoep krijten, dansen, zingen, pannenkoekjes bakken, op de foto gaan bij de kiekbox, of geschminkt worden, naar de ballonartiest en clown. We hadden veel. En dus genoeg. Daarnaast konden kinderen zich vergapen aan auto’s van brandweer en Rides4fun. En was All4 Free er met een bijzonder grote delegatie om de kinderen op hun manier te vermaken. Het terras liep uitstekend en een uur voor tijd was al het bier op. De Kinderdag kende verder ook nog foodtrucks, marktkraampjes en als ijscoman zag ik deze dag de kans schoon om ijs uit te laten delen naar aanleiding van mijn aanstaande 10-jarige jubileum als ijscoman. Het maakte de dag voor de kinderen compleet en dus kon ook die vraag van voor het evenement uit mijn hoofd worden gewist. Omdat de dag zo vlekkeloos verliep riep ik deze editie van Kinderdag, aan het einde ervan, zelfs tot de beste editie welke ik tot nog toe had meegemaakt. De optredens, verzorgd door Gio Swikker, Shanelle de Lannoy en ook onze vrijwilliger Jampie waren van grote klasse. Volgend jaar mogen ze er voor wat mij betreft gewoon weer bij zijn.

Kinderdag met Shanelle de Lannoy

de brandweer en kinderen....

De Kinderdag eindigde met een verloting van allerhande spullen welke wij hadden gekregen voor ons doel; Stichting Nelly. De Stichting welke gezinnen die financieel moeilijk kunnen rondkomen een dagje onbezorgd uit aanbiedt. En dat was behalve leuk om te doen, ook erg gunstig voor de Stichting.

Nadat wij om 16.10 de Kinderdag stopte, het zou tot 16 uur duren, begonnen wij aan de grote klus van het opruimen. Na uren waren wij klaar en hadden de meesten er ruim 11 uur van hard werken op zitten.
Het was een mooie dag. Wel wat te warm, maar verder geen klagen. Op het laatst sprong ik nog met een vrijwilliger met kleren en al in het Tuindorpbad. Echt heel verfrissend op dat moment kan ik u zeggen. Met druipende kleren vervoegde ik mij weer bij de overgebleven ploeg. Het werk was gedaan en we dronken nog wat bier, wat ik door zoonlief had laten ophalen.
En liepen met elkaar de dag nog eens door.

Na een goed half uur fietste ik naar huis en kon ik eindelijk tot rust komen. Toen de nacht kwam viel ik als een blok in slaap. Wel was ik op tijd wakker die maandagochtend, want ik moest erna nog veel opruimen. Pas na de ochtend, ergens rond 14.00 uur had ik eindelijk alles opgeruimd. En kon ik gaan bijkomen.

De berichten uren na het evenement, en ook tijdens trouwens, logen er niet om. Kinderdag werd enorm gewaardeerd en naast de vele complimentjes waren er ook veel goede samenwerkingen met onder andere het tuindorp zwembad. Het maakte mij tot een erg tevreden mens zodat ik ook die derde vraag gesteld voorafgaande aan Kinderdag kon beantwoorden met een positief gevoel.

Nu Kinderdag 2023 weer voorbij is gaan we ons richten op de nabije toekomst. Het werk bij TenCate loopt dus af en daarom moeten wij nu volop aan het werk om dat probleem te doen vangen. Ik doe mijn best, bijna elke dag gaan er minstens 3 sollicitaties uit. Er is werk genoeg. Alleen is de vraag of men nog op een oudere werknemer zit te wachten. Voor iemand die eigenlijk al was aangenomen is dat daarom ook zo vervelend, zo vervelend dat ik bij mijn vorige post ietwat uit de bocht vloog. Uit pure frustratie en ellende. Dat had ik niet moeten doen en daarvoor bied ik mijn excuses aan.

Als gezegd was mijn reactie niet goed, maar er spelen meerdere zaken in huize Boereboom die mij vol bezighouden. Ik wil er verder niets over kwijt, maar dat ik getwijfeld heb om Kinderdag toch netjes als hoort af te werken, ben uiteindelijk zeer blij mee. Er waren die laatste weken voorafgaande aan het evenement duidelijk momenten dat ik dacht; Laat maar….

Ik zeg u eerlijk; ben blij het gedaan te hebben voor al die kinderen en ik weet dat het niet voor niets is geweest.

Blijft over dat ik alle leden van mijn organisatie heel hartelijk wil bedanken. Sommigen weten wel wat er speelt en konden het wel begrijpen. Dat is dan ook de reden dat ik zo verschrikkelijk trots op hen ben. Ze hebben mij met hun harde werk de reden gegeven door te blijven gaan.

Ik ga besluiten met een paar foto’s van Kinderdag. En met een dankzegging richting al die sponsoren. En uiteraard alle vrijwilligers en anderen welke op het zeer warme terrein aanwezig waren.

Tot de volgende keer.

Frank Boereboom
Frankys ijs Hengelo