0
1 juli 2023

2023-27. Er staat wat te gebeuren!

We zijn over de helft van het ijsseizoen. Nog twee a drie weken van afspraken houden mij nog wel even bezig. Behoorlijk druk dus nog en dat naast mijn werk bij TenCate. Daarover gesproken: er zijn eindelijk wat bewegingen te melden. En voor mijn vakantie, welke op 28 juli aanvangt moet dat een heuse verandering te weeg gaan brengen. Voor we op die dag zijn beland blijf ik mijn afspraken gemaakt voor Frankys Food, gewoon afmaken.

De bedrijfsleiding van TenCate hield zich dus keurig aan de gemaakte afspraak om mij voor eind juni iets te vertellen over mijn wens te mogen en te kunnen aanblijven als medewerker sales voor de tak zonwering en ook in welke hoedanigheid. Al vanaf het begin was ik als salespromotor aangenomen en reed ik het hele land af naar dealers van zonwering om het nieuwe product van TenCate, zonweringdoeken, onder de aandacht te brengen van dealers van zonwering. Als wellicht bekend staat TenCate Outdoor Fabrics vooral bekend om zijn tentdoeken. Zonwering is binnen de Nederlandse markt nog nieuw. In het buitenland, met name Griekenland, is TenCate al tientallen jarenlang marktleider in zonweringland.

Maar nu, een goed anderhalf jaar later is de klus van het promoten eigenlijk wel geklaard. Natuurlijk ben ik niet overal geweest, maar men praat erover, men weet ervan en sommige bedrijven hebben de neiging om er mee te gaan werken, alleen al omdat anderen ermee aan het werk zijn gegaan. Bovendien, en ik lieg niet, is het contact dat ik heb gelegd vaak een prima contact. Overal waar ik geweest ben en een collectieboek heb verkocht weten ze precies wie ik ben. Dan hebben ze het altijd over de ijscoman, omdat ik mijn andere werk vaak gebruikte in het gesprek om het wat ‘losser’ te maken. Laatst kwam ik met mijn nieuwe baas in een jaar geleden door mij voor ons doek gemaakte dealer. Ben daar maar 1x binnen geweest. En dezelfde vrouw was aanwezig. En terwijl wij zonder afspraak bij haar zaak binnenliepen zei ze; “Dag Frank”. Prachtig toch? Ik heb zelfs een keer voor een klant ijs geschept. Ga dat trouwens volgende week weer doen, haha.

Maar hoe leuk die periode ook was en hoe intensief en leerzaam ook, het werk was klaar! En ik merkte dat ik aan een nieuwe stap toe was. En ik kon ook uittekenen wat ik wilde. Ik sprak daarover met mijn toenmalige baas. Hij had zelf al een idee gehad om mij klaar te stomen voor het grotere werk, uiteraard wanneer ik daar zin in had. “Natuurlijk” was mijn antwoord geweest. Maar kort daarna vertrok mijn baas en werd de toegezegde opwaardering van mijn werk opgeschort. En zo bleef ik daarom maar stug doorgaan met promoten, wat dus eigenlijk nog altijd mijn taak was. Mijn taak in mijn tweede jaar; 200 dealers van ons doek zien te bereiken. In het eerste jaar lukte het mij om 100 dealers te enthousiasmeren om met onze doeken te gaan werken, het tweede jaar, wat dus nu pas op de helft zit heb ik er weer 60 dealers bij weten te krijgen! Kortom het doel van 200 zou ik ook gehaald hebben, maar mijn rol gaat dan nu toch echt veranderen. Mijn nieuwe baas wilde al dat ik zou aanblijven, maar hij had daarover niet het laatste woord. Wel wilde hij mij, net als mijn oude baas, nog meer gaan inzetten in de rol welke de oude baas mij al had toegedicht. Meer verantwoordelijkheden en grotere klanten. En dan ook naast Nederland actief zijn in België.

Gistermiddag kreeg ik dus bezoek van de directeur van TenCate welke mij dus toezegde dat ik in een andere rol werkzaamheden ga verrichten. Hij vroeg mij de nadruk te gaan leggen op het verkopen van meters doek in plaats van het promoten van datzelfde doek. En daarvoor zal ik een meer commerciële taak gaan krijgen. Hoe precies dat eruit komt te zien en wat er aan target gesteld gaat worden is nog niet helemaal bekend. Wel hebben wij het daarover gehad gisteren. Maar daarover komen de komende weken meer details over naar buiten. Tegelijkertijd moet ook de directie van de moedermaatschappij deze opwaardering een akkoord geven. Mij is toegezegd dat dit alles voor onze bedrijfsstop (vakantie) duidelijk moet zijn. Dus voor 28 juli a.s.

Maar het is duidelijk; de directie van TenCate wil graag dat ik mij aan TenCate verbind. Bovendien zien ze wel een persoon dat zich heeft ingezet en wil inzetten om het product te zien groeien. Ook in een geheel andere rol. En zo is het ook. Ik wil ervoor gaan en zal ervoor gaan. Zo ben ik opgevoed. Ik zal mij altijd voor de volle 100 procent geven. En ik ben niet bang voor targets en/of doelstellingen. Ik geef namelijk nooit op. En daarmee is de kogel door de kerk. Maar wacht ik liever nog wel af totdat het contract getekend is. Eerder wil ik niet gefeliciteerd worden. De intentie is er en de rust is daarmee ook in mijn hoofd teruggekeerd. Eindelijk weet ik wat. En daar kan ik echt mee verder.
Dit heeft uiteraard ook consequenties voor Frankys ijs. Nu ik dit weet worden er voorlopig geen nieuwe aanvragen voor doordeweekse dagen meer omgezet tot afspraken. Het werk bij TenCate krijgt vanaf gisteren dus voorrang. En alle aangenomen afspraken werk ik uiteraard keurig af. Ik blijf overigens als ijscoman in dienst, geen enige twijfel. Alleen wordt het nog wat minder.

Er wordt dus aan een nieuwe taak voor mij gewerkt en ik ben blij! Omdat zij willen en omdat ik DAT wil.

Dat is de strekking van het verhaal. Zodra alles definitief is, het contract voor mijn neus ligt en mijn hand die vreselijk slechte handtekening van mij neerzet, zal ik feest gaan vieren. Mooi zou het zijn dat ik dat dan met mijn gezin tijdens de komende vakantie met een gezellig uitje kan vieren.

Tot de volgende keer!

Frank Boereboom
Frankys ijs
Hengelo