0
25 juni 2023

2023-25. De zomer is aan!

Halverwege het ijsseizoen is het vooral druk! Heel druk! Een baan van 40 uur per week en dan nog alle afspraken met de ijskar. Daarbij rekening houdende met de warmte welke ons alweer een paar weken in de greep houdt. Een warme tot zeer warme cabine, bijna niet uit te houden! De Snor draait prima, alhoewel zijn remmen moeten worden gecontroleerd. De afspraak daartoe is in de maak. Maar hoewel ik nog altijd tussen hoop en vrees leef voor wat betreft het eventuele contract bij TenCate, blijf ik maar stug afspraken met ijs inboeken en nakomen.

De nationale straatspeeldag!

De afspraak tussen de bedrijfsleiding van TenCate en mij was bij aanvang van het eerste contract dat ik met ijs vooral alle afspraken moest blijven honoreren. Tenslotte zou ik maar een half jaar in dienst blijven. De winter van 21/22 door en dan in maart of april 2022 afscheid nemen. Toen ik in maart van 2022 een aanbieding kreeg om tot oktober 2022 te blijven plakte ik dat nieuwe halfjaar er met veel plezier aan vast. Het werk was gewoonweg te leuk! Maar wel opnieuw onder de voorwaarde dat ik afspraken met Frankys Food kon blijven maken en afwerken. Toen halverwege de zomer ook dat contract naar het einde liep, werd mij alweer gevraagd of ik tot oktober 2023 wilde blijven werken. En ook hier weer met die ene voorwaarde, dat ik mijn opdrachten met Frankys Food kon blijven uitvoeren. Dat dat werd geaccepteerd was natuurlijk logisch. Uiteindelijk zou ik na dat jaarcontract weer terugvallen op Frankys Food. De situatie nu is een wat vreemde situatie. Bij TenCate is er in die laatste periode veel veranderd. Dat maakt dat ik nu eigenlijk veel alleen moet doen. En ik door die veranderingen veel kennis heb verworven welke nu hard nodig is. Er wordt dan ook veel gesproken over mijn positie. Uiteraard weet ik wat er speelt, maar ik kan daar nu nog niks over zeggen. Wanneer men daadwerkelijk zou overgaan tot het definitief onder contract brengen van uw ijscoman verandert er veel. Dan is er namelijk zekerheid in inkomen. En kan ik mogelijk tot mijn pensioen het werk voortzetten. Daarmee is overigens NIET gezegd dat ik stop met activiteiten als ijscoman of crêpe bakker. Sterker nog; dat zou ik nooit opgeven! Daar is het veel te leuk voor. Wat wel verandert, is het feit dat ik veel minder opdrachten zal aannemen op doordeweekse dagen. Tenslotte gaat dan het werk bij TenCate voor.

Meerdere afspraken bij bedrijven of particulieren

de zon zien zakken in de spiegel van de Snor

Maar thans begeef ik mij dus tussen wal en schip. Ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt en dus blijf ik zoveel mogelijk opdrachten met Frankys ijs doen. Dat kost mij overigens veel vakantiedagen. Daarnaast veel energie. En dat voelt niet prettig. Het dubbele werk vergt al maanden teveel van mij. De afspraken met Frankys ijs en het werk bij TenCate. Ik werk thans 80 uur per week. En daar is geen woord aan gelogen. Zit daarbij veel in de auto voor TenCate of in die warme cabine van de Snor. Ik heb daar zelfs een behoorlijk vervelende hoest aan overgehouden, welke overigens maar niet van wijken wil weten.

Ik heb mijn werkgever natuurlijk gevraagd wat ze nu met mij willen. Ergens in maart/april van dit jaar. Vooral omdat ik mij tussen wal en schip voel zitten. Mij is toen toegezegd dat men eind juni duidelijkheid voor mij zal scheppen. En die afspraak respecteer ik dus. Dat betekent dat ik deze week toch iets mag vernemen. Daar ga ik in ieder geval van uit!

Met Kinderdag 2023 is het financieel allemaal uiteindelijk goed gekomen. Dat was nog een hele klus! Veel bedrijven zegden hun medewerking op of hadden minder te geven. Nieuwe sponsoren werden gevonden, of boden zelf aan te helpen. Het plaatje is uiteindelijk weer rond en de laatste zaken worden thans geregeld. Een prima organisatie, al zeg ik het zelf.
Het is eind juni en de dagen lengen niet meer. Het is zomer en we beleven een prachtige warme periode. Maar voor uw ijscoman heeft dit weertype veel nadelen. Ik kan vaak niet lang met ijs venten. Dat heeft vooral te maken met de hoge temperatuur in combinatie met de wind. Ik heb het er eerder ook al over gehad, het weer is veranderd in al die jaren dat ik ijscoman ben. Steeds vaker staat er wind. En met die hoge temperaturen is dat niet best voor het conserveren van ijs. De wind blaast de kou namelijk uit de vriezer. En de vriezer wordt onderweg niet voorzien van nieuwe koude. Een punt om vooral over na te gaan denken in de toekomst. Overigens is wind zo wie zo niet goed voor het conserveren van ijs. Ook bij lagere temperaturen heeft dat consequenties.

nog meer afspraken!

Een nieuw evenement zal ik eerdaags (bij goed weer) hopelijk tot uitvoering brengen. Een zomerterras ergens in de buurt van Hengelo/Borne. Een locatie waar je mij kunt aantreffen. Ik zorg dan voor ijs, voor wat muziek en wat drinken. Tafeltjes en stoeltjes. parasols en wat dekens waar men op kan zitten. Gewoon voor de lol. Op zondag 23 juli aanstaande. Omdat dit mijn 10e jaar als ijscoman is. De plek is nog geheim, maar zal ik kort voor tijd bekendmaken middels wat aanwijzingen. Uiteraard moet wel het weer medewerking verlenen. Mocht het niet doorgaan laat ik dat natuurlijk weten via mijn facebook pagina.

We gaan dus een spannende week tegemoet, althans wanneer men de afspraak nakomt welke ik had gemaakt. Maar ook druk omdat ik verschillende opdrachten moet afwerken. Dat duurt nu nog twee weken en dan is het gebeurd. Dan lopen wij alweer aardig tegen de vakantieperiode aan en ga ik met een paar jongens van mij en vrouw naar Denemarken. Even ertussen uit. Om daarna volle bak te gaan bij ofwel Frankys ijs ofwel TenCate. Wie zal het zeggen?

Bij nieuws hieromtrent zal ik dat op mijn facebookpagina bekendmaken.
Tot de volgende keer!

Frank Boereboom
Frankys ijs
Hengelo