0
21 augustus 2022

2022-30/33 Vakantie afgelopen!

Dat de vakantie is afgelopen vind ik niet zo erg. Dat daarmee een heel drukke periode voor de deur staat wel. Niet dat ik dat niet kan bolwerken of nu achteraf gesproken, anders had moeten doen. Maar ik heb mij wel wat op de hals gehaald. Het zal allemaal uiteindelijk wel goed komen! Daarvoor ken ik mijzelf te goed. Werken bij TenCate en bij Frankys Food brengt soms wat spanningen met zich mee, maar bleek tot nu toe allemaal te handelen. Noch TenCate, noch Frankys Food leed eronder.  De komende 3 weken gaan we zien of het opnieuw te handelen is. Maar na deze periode zal ik meer en meer ervoor zorgdragen dat het niet meer zover komt. Opdracht van het thuisfront!

een wandeling

Reden voor enige ongerustheid en hoogtepunt van drukte tegelijk, is een beurs te België alwaar ik 3 dagen in opdracht van en voor mijn werkgever TenCate sta. Dagen die erg lang zullen zijn. Van half 10 in de morgen tot half 8 in de avond. En of dat nog niet genoeg is, heb ik na de laatste draaidag van de beurs, daar waar je (ik spreek uit ervaring) de uren beursvloer in alle geledingen van je lijf voelt, na de lange rit naar huis nog een opdracht moet verwerken voor Frankys Food. Dat zal die dag rond een uur of 00.00 uur zijn wanneer ik in mijn foodtrailer hamburgers bak voor de visite van een trouwerij. Daarna keer ik thuis na drie dagen beurs en de opdracht en zal ik zeer waarschijnlijk moegestreden in mijn eigen bed vallen, om er, wanneer de wekker mij uit mijn slaap haalt met dat verdomde geluid, rond half 8 weer uit te gaan, omdat ik in alle vroegte alweer op pad moet met de Snor, richting Kids@theParc. Ben ik dit weekend goed doorgekomen dan ligt daar de weg vrij naar Kinderdag, een week later.

Ja, het leven is niet altijd gemakkelijk. Maar klagen helpt niet en al helemaal niet wanneer ik dit zelf ben aangegaan. Ik had namelijk ook nee kunnen zeggen. Maar het woordje nee staat niet in mijn vocabulair. Ja, toch wel, bij de vraag van iemand of ie een gratis ijsje mag hebben.

Dat het even spitsroeden lopen is komt dus door de vele aanvragen welke allemaal voor de vakantie zijn gedaan. Op de facebookpagina Frankys Food valt een schema te lezen en kan men zien dat ik het tot Kinderdag, 11 september as, gewoon druk heb. Naast al deze opdrachten, waarvan mijn zoon Joeri er godzijdank een aantal overneemt, moet ik mij namelijk ook nog bezighouden met de voorbereiding op kinderdag. En dat is ook nog veel werk. Maar na 11 september, wanneer Kinderdag ten einde is gekomen is het dan ook echt gedaan met de drukte en keert de rust bij Frankys Food terug. Het naseizoen is dan van start gegaan en afhankelijk van het weer kan het naseizoen kort maar ook nog lang zijn. Zelf wil ik nog tot half oktober door de straten rijden. Maar of dat gaat lukken weet ik op dit moment natuurlijk nog niet. Dat is helemaal afhankelijk van het weer.

Op het event "Against Cancer" te Assen met Bertus

Moo

De vakantie was een vakantie welke bijzonder goed weer bracht. Ik heb elke dag kunnen genieten van het mooie weer. Helaas was het op vele dagen te warm voor een route. De kist op de Snor werd dagelijks gekoeld met een natte doek. Zo warm als de motor werd. Bang voor een uitval ben ik altijd met dat zeer warme weer. Maar gelukkig hield de kist zich goed. Ik heb vaak gewandeld en nog vaker thuis gewerkt. Soms voor mijn werkgever TenCate en soms aan mijn huis. Maar meer dan dat was ik druk met Moo (lees; hond). Moo doet het uitstekend en groeit goed. Nog even en dan is hij volgroeid. Komende maandag (22 augustus) ga ik weer aan het werk en zal ik zijn aanwezigheid wel gaan missen. Naast deze bezigheden heb ik zo nu en dan ook opdrachten met ijs verwerkt. De mooiste; Op het event “Against Cancer” te Assen. Daar waar mijn vaste hulp in drukke tijden, Bertus, en ondergetekende ijs schepten voor kinderen welke te maken hebben of hebben gehad met die vreselijke ziekte. Het was onze tweede keer en opnieuw met veel plezier bijgewoond. Volgend jaar zijn we er opnieuw bij!

Met de ontwikkeling van Kinderdag gaat alles naar wens. Wel zijn er nog wat dingen die moeten worden geregeld. De komende week is voor mij daarin allesbepalend. Daarna ben ik bijna de hele week in België en kan ik alleen aansturen vanuit de hotelkamer. Een laatste vergadering volgt komende week. Het voorwerk is dan grotendeels gedaan. En dan komt het aan op de werkelijke uitvoering. Op dit moment zijn er nog plaatsen vrij aan de ontbijttafel, maar het loopt nu aardig vol. Daarnaast zijn we druk met het bereiken van de tijdelijke aanwezige Oekraïnsche kinderen. Mogelijk zijn dat er meer dan 100. Nu er een hele lange periode van mooi weer achter maar ook voor ons ligt word ik wel wat nerveus wanneer ik aan het weer voor Kinderdag denk. Het zal toch niet dat wij straks met slecht weer worden opgezadeld? Wanneer ik iets zou wensen is het dat wij op Kinderdag mooi weer mogen hebben. Het zou zo leuk zijn voor al die kinderen. Duimen dus!

ontbijttafel 2018 Kinderdag

Over Kinderdag gesproken; veel mensen willen aan de leukste dag voor kinderen verbonden worden. Door spontane toezeggingen om te komen, te leveren en te doneren. Kennelijk is de Kinderdag ook in een fase gekomen dat men de kracht van het evenement kent. Naast het zeer goed bezochte modespektakel in de stad draaiende, toch veel mensen weten te bewegen naar het tuindorp te krijgen om het evenement te bezoeken is echt een prestatie. Kijkende naar de laatste uitvoering van 2019, mogen wij daar als organisatie terecht trots op zijn! Toen was het druk, terwijl in de binnenstad het modespektakel draaide. En als men weet hoeveel meer reclame het modespektakel krijgt (binnenstadevenement) is dat echt geweldig.

Dit jaar kent Kinderdag wat verassingen! Zo komen er twee bijzondere figuren op visitie en komen wij nog met een primeur. Maar naast de twee draaimolens is er nu ook een zweefmolen. Nog meer plezier voor alle kinderen. En uiteraard nog veel meer nieuwe dingen. En daar hebben wij graag mooi, in ieder geval droog weer bij, maar het enige dat niet te beïnvloeden is, is het weer en dus moeten wij hopen dat er nog een beetje mooi weer in het vat zit!

een opdracht in de vakantietijd!

De dagen worden inmiddels snel korter, de zon verstopt zich steeds sneller. De herfst is in aantocht! En daarmee de koudere periode van het jaar. En dus ook een periode van stoken en meer verlichting. Een dure tijd staat ons te wachten. Het kabinet heeft niet de daadkracht welke gevraagd wordt. Er zijn teveel onderwerpen waar men zich door jaren van weinig tot niets doen, naar omgekeken heeft en nu moeten wij op de blaren gaan zitten. Met alle gevolgen van dien. De stichting Nelly, de stichting die ervoor zorgt dat gezinnen met minder geld, levende in armoede, een dagje onbezorgd uit kunnen, zal meer dan ooit de druk voelen van de slechte omstandigheden. Ik hoop daarom alleen al dat wij met de opbrengsten van Kinderdag de pot weer goed kunnen vullen, opdat wij dan af en toe mensen kunnen verblijden met een moment van onbezorgd uitgaan.

En voor het overige wens ik een ieder succes en vooral sterkte met deze dure en onzekere tijd waarin wij inmiddels leven. Ik ben alleen daarom al blij dat ik vooralsnog een verlenging van mijn contract bij TenCate heb mogen krijgen. Financiële rust is nu meer dan welkom!

Tot volgende week of volgende keer….
Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo