0
22 mei 2022

2022-20/21. Drukke tijden!

Dat ik het druk heb is een understatement. Ik kom eigenlijk niet meer toe aan een dag rust. De mailbox wordt steevast gevuld met aanvragen. En daarnaast zijn er ook nog privé aangelegenheden welke mij behoorlijk bezig houden. En dat terwijl ik elke week gewoon 40 uur werk voor TenCate Outdoor Fabrics en ook nog eens een diëet volg. Over dit alles en meer onderstaand verhaal.

onderweg wachten op lading extra ijs

Mail is een veilig gereedschap. Alles wordt immers geregistreerd en anders dan bij een telefonische aanvraag ligt het gelijk vast en kun je niets vergeten. Toen ik enkele weken geleden een schijnbaar gemaakte afspraak niet nakwam, voelde ik mij lang ontzettend vervelend. Maar dat ik deze opdracht was vergeten lag opgesloten in het feit dat deze afspraak per telefoon was gemaakt, aldus de klant die vroeg waar ik bleef. Ik besloot toen dat er geen afspraken meer aan de telefoon worden gemaakt. Nadat ik mij had verontschuldigd voor het niet nakomen van de afspraak kreeg ik niet veel later een mailtje terug met een soort van begrip en een aanvraag voor een nieuwe datum. Tja, ik ben ook maar mens. En een mens dat een ieder het naar de zin wil maken en zichzelf daarbij soms vergeet. Inmiddels ben ik na mijn vakantie, welke een kort weekje duurde en op 15 april eindigde, niet meer vrij geweest. Continu aan het werk geweest. Vorig weekend spande de kroon in dat opzicht. Vroeg ging ik op die zaterdag mijn bed uit. Ontbijtjes bezorgen! Daarna ging ik meteen met de Snor naar de binnenstad voor het evenement “150 jaar Reuring in de stad”. Daarna had ik nog twee feesten waar ijs moest worden geschept en was ik ergens rond 21.00 uur in huis. De dag erna, zondag, werd het al niet veel rustiger. Eerst, in alle vroegte reed ik naar de Bornsche Maten waar de Bornsche Matenloop werd gehouden. Ik verkocht er zoveel ijs dat ik onderweg naar de tweede afspraak, het Wijksportfeest op het Wilbert, moest worden bijgeladen. Eén van mijn jongens bracht mij al het resterende ijs. Ook op het sportpark werden aardig wat ijsjes geschept. Toen ik rond 18.00 uur thuiskwam was ik echt helemaal op. Dat het mij niet in de kouwe kleren gaat zitten komt vooral omdat ik nog veel meer doe dan alleen rondrijden, ijscheppen en opruimen van de gebruikte spullen. Aanvragen moeten worden behandeld. De mailbox is vrijwel elke dag gevuld met aanvragen. En moet elke dag worden bekeken. Soms kan ik ook gewoon niet. Tenslotte werk ik ook gewoon voor mijn werkgever. Naast alle genoemde werkzaamheden moeten ook facturen worden gemaakt en verstuurd. En dan is daar nog de KiNDERDAG! Ook dit vraagt momenteel veel van mij. Last but not least ben ik nog bezig met een dieet waarvan ik grote verwachtingen heb. Ondanks alle drukte en alle andere randzaken gaat het eigenlijk allemaal prima. Wel ga ik wat minder de straat op. Dat merkt u vast al wel. Hierover later wat meer….

TenCate Outdoor Fabrics werk!

Het gaat op zich goed met de organisatie van KiNDERDAG. Omdat ik het zo druk heb momenteel neemt mijn goede vriend Edwin Elfring veel taken van mij over. Dat maakt dat ik veel dingen niet zelf hoef te regelen. Uiteraard ben ik als initiatiefnemer overal bij betrokken. En ontgaat mij niets.
Zoals het er nu naar uitziet wordt de KiNDERDAG, editie 2022, een heel leuke editie. Met meer leuke zaken voor kinderen als anders. Toch zullen we nog veel werk moeten verrichten. Genoeg werk dus. Op deze editie wil ik nou eens heel graag met 500 kinderen aan tafel ontbijten. Dat is echt mijn grote wens. Uiteraard gaan wij veel kinderen proberen te enthousiasmeren, maar ouders zullen ons moeten helpen. Mee ontbijten betekent namelijk ook dat het betreffende kind moet worden opgegeven. En dus moeten we meer dan ooit werven, middels reclames en pers. En mogelijk via deze blog!

Naast KiNDERDAG, Frankys Food en alles wat daarbij komt kijken, werk ik natuurlijk ook nog elke dag bij TenCate Outdoor Fabrics. Ik voel mij daar, als eerder gezegd, duidelijk op mijn gemak. Uiteraard wil ik graag slagen in mijn werk. Maar dat vergt ook veel energie. Soms ben ik laat thuis en wanneer ik eenmaal thuis ben houd het daarmee niet op. Ook hier moet ik dan nog wel eens een uurtje of langer doorwerken om alle verkregen informatie op mijn laptop te verwerken. Met het dan ook nog eens beantwoorden van mails voor Frankys Food ben ik soms pas rond half 10 in de avond echt los van werk.

Donderdag, hemelvaartsdag, ben ik op het evenement Krang. Vrijdag heb ik vrij zodat ik mij kan voorbereiden op het evenement BAM, dat op zaterdag staat gepland. Kortom, opnieuw een drukke week. Het zijn namelijk niet zomaar wat evenementen. Dit zijn echt grote evenementen, waar ik mij dit jaar voor heb ingeschreven. Om te zien of het wat voor mij is. Ben dan ook heel benieuwd naar hoe het zal zijn. Dat vernemen jullie volgende week wel.

Moo in opperste concentratie

Met mijn nieuwe maatje Moo gaat het uitstekend. Ik ben zo gek met hem, dat is bijna niet normaal. Ik geloof echt dat deze hond een heleboel kan leren. Hij begrijpt nu al zoveel. En dat terwijl hij nog erg jong is. Moo groeit heel hard en wordt alsmaar sterker. En na al die weken als echte pup, waarin hij graag heel druk was en zijn tandjes overal in wilde zetten is hij nu wel een stuk handelbaarder geworden. Natuurlijk is hij nog druk en blijft hij graag zijn tandjes gebruiken. De puppy cursus doet hem uiteraard ook goed. Moo kijkt graag naar voetbal op televisie. Dan zie je dat hij de bal volgt.. Moo is dan ook gek op de bal. Soms denk ik wel eens dat ie op de tv springen wil.

Het genoemde dieet was gewoon nodig. Ik wil graag terug naar een gezonder leven. Vaak was ik onregelmatig met eten. Juist door het werk met Frankys Food. Bij de diëtiste bleek dat ik veel te weinig binnenkreeg en ook onregelmatig. Dat voelde voor mij als het tegenovergestelde. Ik begreep het niet echt. Maar nu na de eerste weken van consequent doen wat gevraagd wordt merk ik dat het de goede kant op gaat. Ik ben duidelijk op de weg terug. Voel me ook veel beter. Doelstelling is; aan het einde van dit jaar op een aanvaardbaar gewicht komen. U die mij kent, echt kent, weet dat ik bij een ijsopdracht aan huis altijd een biertje nam. Deze week had ik als gezegd twee feesten waar ik ijs moest scheppen. Op beide feesten werd mij het bewuste biertje aangeboden, maar ik nam het niet! Wanneer ik ergens voor ga, dan ga ik er vol voor. Precies als bij TenCate Outdoor Fabrics. Ik kan niet half werk afleveren.

diverse ijsopdrachten

150 jaar Reuring in de Stad

Ik ga besluiten. Maar niet voordat ik geschreven heb wat ik zeker aan u wilde laten weten. Sinds november werk ik bij TenCate omdat ik in grote problemen had kunnen geraken. De slechte zomer van 2021, het afgelasten van vele evenementen ivm Corona brachten mijn bedrijfsbanksaldo niet op de gewenste hoogte en zorgde voor onrust in mijn hoofd. Daarom zocht ik in oktober al naar een oplossing. Ik heb al in een eerdere aflevering laten weten dat werk vinden en uiteindelijk hebben noodzakelijk was geworden. Het hebben van een baan heeft dan ook consequenties voor de ritten welke ik normaal gesproken rijd. Ik kan uiteraard niet zoveel meer de straat op. Hoe graag ik dat ook doe, het wil gewoon met al die afspraken die ik vanaf de start van het seizoen heb niet zo makkelijk meer. Deze afspraken zijn vooral voor in het weekend. Bovendien, nu er oorlog in Oekraïne woedt, moet er rekening gehouden worden met een grote onzekerheid voor wat betreft inkoopprijzen en andere zaken. Neem de brandstof voor de auto welke de foodtrailer op de afspraken brengt. De brandstofprijzen veranderen dagelijks! Veel bedrijven kampen ook nog eens met personeelstekorten. Dat maakt de toekomst wat onzeker. En dus ben ik blij met vastigheden en laat ik mijn ijsbedrijfje echt plaatsnemen in de tweede stoel.

Naast dit alles heeft ook dit bijna 60 jarige lichaam de broodnodige rust nodig. Vooral ik nu met het dieet wat beter probeer te leven. De komende week ben ik dus nog druk met evenementen maar daarna komen er weer zater- en zondagen dat ik de weg op kan. En geloof mij, dat doe ik echt het allerliefste. Zondag (22 mei) neem ik eerst een dag voor mijzelf. Hier in huis wordt de slaapkamer van mijn zoon opgeknapt en daar ben ik ook op enkele vrije uurtjes mee bezig geweest. En die zondag kan ik een grote stap maken naar het einde ervan! Voor mijn jongste en enigste in huis wonende zoon ook eindelijk eens leuk!

Uiteraard blijf ik ijscoman. Maar moet wel eerst de rust wederkeren. Elke dag met onzekerheden in inkomsten leven is geen leven. Als ijscoman ben je namelijk van veel factoren waarop je geen invloed hebt, afhankelijk. Denk aan het weer. En toch blijf ik uw ijscoman, echter, voorlopig wat minder vaak dan u gewend bent. Daarmee bedoel ik dat ik eerst mijn contract bij TenCate ga uitdienen en vlak voor het einde ga bekijken wat te doen. Dat ik op alle vrije dagen tijdens dit contract de straat probeer op te gaan ligt dan ook voor de hand. En op feesten en partijen welke in het weekend plaatsvinden ben ik altijd te boeken.
Nog een paar evenementen als geschreven. En dan komt er wat meer rust. Zal het werk hier in huis ook af zijn en ga ik bekijken welke wijken ik kan bezoeken. En zal ik per week laten weten waar ik mij zal ophouden met de Snor.
Ik wens u allen een mooie week toe!

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo