0
25 april 2022

2022-17. De drukke week

Het was een week van hard werken. Na onze vakantie op Schiermonnikoog ging meteen het register vol open. En moest ik vaak spitsroeden lopen. Of rijden. Twee werkterreinen in twee verschillende werelden. In dit blog komen we terug op de week die op paaszaterdag begon, de werkzaamheden en alles wat mij bezig heeft gehouden.

de foodtrailer "De Kar vol Blijheid"

Het werken op twee terreinen levert nogal eens wat onrust op. Onrust welke ik ook jaren geleden ervoer toen ik ook al deels bij een werkgever in dienst was. Het leven van een ondernemer in tijden van onzekerheden (Corona en zoals we nu mogen ervaren, enorme prijsstijgingen van grondstoffen) maakt dat ondernemen meer en meer een zoektocht wordt naar overleven. Het is ook daarom dat ik in november 2021 met veel plezier een baan aannam om voor mijn gezin een inkomstenbron te hebben waarmee het gezin financieel kon worden onderhouden, tenslotte waren er door Corona al tijden geen evenementen meer geweest en raakte de bedrijfs-bankrekening leger en leger en namen de zorgen met de dag toe. Maar de baan bij TenCate Outdoor Fabrics kwam op tijd en bleek mij ook nog eens te liggen. U kent het verleden. Ik heb er al voldoende over geschreven.
Na onze vakantie begon de week waar ik al enige tijd wat tegenop had gekeken. Niet omdat ik het werk niet leuk vind, maar vooral omdat ik moest passen en meten met de beschikbare tijd. En dat zorgde voor de nodige stress. Sliep niet altijd goed, moet ik eerlijk bekennen. Maar ik wist ook: eenmaal aan de zware, maar goed voorbereide “rit” begonnen, voel ik mij met al die drukte heerlijk!
Deze aflevering een beschrijving van een vol geplande week!

Paaszaterdag;
De week begon met paaszaterdag. In de ochtend plaatste ik de in de vroege ochtend uit zijn stalling opgehaalde “Kar vol Blijheid” op het Agathaplein. Daar zou niet veel later maatje Bertus arriveren om mijn werk aldaar over te nemen. Ik wilde namelijk graag met het mooie weer ijs verkopen. De route over Borne rijden. Na de route, welke prima verliep en eindigde op de oprit bij de Villa omstreeks 19.00 uur, ruimde ik het ijs op en sloot het ijsgedeelte af. Kort erna haalde ik “de Kar vol Blijheid” welke Bertus afgesloten en op slot had geparkeerd op het Agathaplein op. En stalde hem voor de Villa. Ik zou de trailer nog nodig hebben die week en dus was opslaan in zijn box zinloos. Na alles opgeruimd te hebben bereidde ik een ontbijtmandje voor. Zodat dat op de eerste paasdag niet al teveel werk zou opleveren.

de Snor in Borne

Eerste Paasdag (zondag)
Deze begon met het uitleveren van het bestelde ontbijtje. Al vroeg stond ik naast mijn bed om de broodjes op tijd afgebakken te hebben, regelde al het andere, zoals het bord met vleeswaren en kookte tot slot de eieren en liet de koffie lopen. Het ontbijtje werd uiteindelijk op tijd afgeleverd. Daarna startte ik de voorbereidingen op de rit met de Snor. Deze rit reed ik over Vossenbelt. Ondanks dat veel mensen erop uit waren gegaan met het mooie weer, reed ik nog niet eens zo’n mindere rit. Thuisgekomen van de rit over Vossenbelt ruimde ik opnieuw de ijskar op en was verder die avond thuis.
Tweede Paasdag (Maandag)
Het werd de rit van deze week. Op deze dag reed ik namelijk over de Oude Postweg en Groot Driene. Het zou een beste rit worden! Ik verkocht veel ijs en zag net als de dagen ervoor, veel bekenden. Deze dag kwam ik later thuis dan ik had verwacht. Want ondanks het feit dat ik eerder dan normaal was gestart, liep het toch allemaal erg uit. Na de rit ruimde ik opnieuw de ijskar op en startte ik de voorbereidingen op het vullen van “de Kar vol Blijheid” die de dag erop zou worden ingezet voor een ijsopdracht buiten ons Hengelo. Na deze werkzaamheden dook ik mijn bed in.

Met Jan Hobbelink in Hengelo Gelderland

Dinsdag
Op dinsdag was ik werkzaam voor TenCate. Vroeg in de morgen reed ik naar Nijverdal naar het bedrijf om wat spullen op te halen en om even te horen of er nog bijzonderheden waren. Nadat ik mijn spullen had ingeladen vertrok ik naar de klanten waar ik al voor mijn vakantie afspraken mee had gemaakt. En bezorgde hen de spullen welke ik kort daarvoor te Nijverdal had opgehaald. Maar er moest wel doorgereden worden, want in de avond stond een afspraak geboekt met ijs te Hengelo Gelderland. En daar kon en mocht ik niet te laat arriveren. Zonder te hard te rijden arriveerde ik op tijd bij de villa, nam mijn ijskostuum mee en koppelde de voorbereide foodtrailer aan mijn prive auto en vertrok richting Hengelo Gelderland. Toevalligerwijs ontmoette ik onderweg Jan Hobbelink van “de Frietkar.nl” waarmee ik die avond zou optreden. Hij met friet, ik met ijs. Op tijd arriveerden wij en nog voor ik het wist hadden alle op kamp zijnde kinderen een frietje en een ijsje gehad. Jan wachtte keurig op mij en nadat ik alles had opgeruimd reden wij achter elkaar aan weer naar ons eigen Hengelo. Eenmaal thuis sloot ik de foodtrailer aan op het stroomnet en ging na wat drinken naar bed. Het was inmiddels alweer laat.

Met de Snor bij "Kom Driene"

Woensdag
Op woensdag zou ik een goede dag draaien voor mijn werkgever. Een succesvolle dag in ieder geval, maar ook een dag waarop ik verder niet meer met ijs bezig hoefde te zijn. Het maakte dat ik deze dag als de meest rustige dag ervoer. Wel reed ik deze succesvolle dag voor de werkgever 500 kilometer. En kwam ik daardoor, mede door een behoorlijke file, nogal laat en vermoeid thuis. Na het eten, dat ik later nuttigde dan verwacht door de vertraging op de A1, had ik een vergadering voor Kinderdag 2022. Bij thuiskomst dronk ik nog wat en dook ik behoorlijk vermoeid mijn bed in.
Donderdag
Op deze dag werkte ik slechts een halve dag voor TenCate omdat ik in de middag een ijsopdracht had bij Welbions. En die ochtend had ik een afspraak bij een mogelijke klant voor de doeken van TenCate. Dat was in het midden van het land. De afspraak verliep prima en de interesse voor de doeken van TenCate was duidelijk aanwezig. Na deze afspraak probeerde ik onderweg nog wat mensen te bereiken maar dat lukte helaas niet. Thuisgekomen maakte ik de ijskar gereed en vertrok naar “Kom Driene” op Klein Driene en schepte daar nog wat ijsjes voor huurders van Welbions. Na deze opdracht reed ik naar huis en ruimde alles weer op. Na het avondeten deed ik de btw aangifte. Pas rond 01.00 uur was ik klaar en kon ik naar bed.

bij de Esreinschool

Vrijdag
Vrijdag was ik vrij van werk bij TenCate en kon ik helaas niet uitslapen. Reden; een ontbijtje! En ook een boel boodschappen moesten er worden gehaald en ook moest de foodtrailer voor de zaterdag worden klaargemaakt. Een drukke dag zou het worden. We begonnen dus met het uitleveren van het ontbijtje. Nadat ik Moo, onze Border Collie pup, weer had opgesloten in zijn bench, reed ik naar het leveradres. Direct na thuiskomst deed ik de benodigde boodschappen, pakte ik even later de ijskar in voor mijn bezoek aan de Esreinschool. Dé school welke vorig jaar nog de mooiste slinger had gemaakt voor de Kinderdag welke helaas geen doorgang kon vinden. Op de Esreinschool schepte ik in een klein uurtje voor alle kinderen, meesters en juffen hun gewonnen ijsje op. Toen ik klaar was moest ik meteen naar huis omdat ik mij moest melden op de Slingerbeurs. Daar waar ik verschillende zaken wilde regelen voor Kinderdag 2022. Samen met mede organisatielid Edwin deden wij ons werk. Edwin wat meer als ik. Dat kwam vooral omdat ik veel bekenden zag en aan de praat raakte. Maar ook ik haalde wat succes. Toch kon ik niet lang blijven en liet ik Edwin alleen achter, immers, er stond nog 1 afspraak op de rol; De Ziggo Dome voor een optreden van The War on Drugs, mijn favoriete band. En met mij ging Freddie mee. We beleefden een zeer goed optreden en daarom een geweldige avond. Rond een uur of 01.00 uur was ik weer thuis en had ik Freddie al afgezet bij zijn huis. Compleet naar de gallemiezen viel ik kort erna in slaap.

Het concert The War on Drugs in Ziggo Dome

Zaterdag
Zaterdag begon heel vroeg. De foodtrailer moest namelijk naar het Agathaplein, waar Bertus voor mij de dag zou draaien. Ik had namelijk een afspraak met de ijskar. Op de Vijverlaan op het tuindorp werd er gefietst alsof het leven ervan afhing; “De Ronde van de Vijver”. Ik zou er niet de ganse dag bij staan, maar af en toe even aankomen en weer vertrekken. Toch wanneer ik er was draaide ik er best redelijk. En wanneer ik tussentijds elders ijs probeerde te verkopen liep het ook al niet verkeerd. Op het Agathaplein verliep de dag niet zo goed. Bertus liet mij weten dat de klandizie bijzonder tegenviel. Sinds die verwijdering op het Agathaplein en de daarmee samenhangende andere, mindere plaats, is het eigenlijk alleen maar minder en minder geworden. Ik moet hier echt even goed over gaan nadenken! Toen ik na half 5 in de middag de ijskar weer had opgeruimd, reed ik in mijn auto naar het Agathaplein om de foodtrailer weer op te halen. Toen ik de trailer op de stoep voor de Villa had geparkeerd ben ik meteen begonnen met de voorbereidingen voor de zondag. Twee ontbijtmanden moesten worden voorbereid en ook de foodtrailer moest klaargemaakt worden voor de zondag. Rond 19.00 uur was ik eindelijk klaar met mijn werk en plofte ik in de stoel. Ondanks dat dit een vrije avond was, dook ik rond 23.00 uur al in mijn bed, omdat het betaalde ontbijtje nogal vroeg moest worden afgeleverd.

in het beleefbos het verstopte ontbijtje

Zondag
Heel vroeg in de ochtend stond ik broodjes af te bakken en alle andere zaken in te pakken. Rond 8 uur leverde ik het ontbijtje af. Na thuiskomst startte ik direct het afwerken van het ontbijtje dat ik in mijn evenement “Het verstopte ontbijtje” zou gaan inzetten. Om 08.20 uur reed ik naar de plek welke ik had beschreven met mijn 10 raadsels. Het beleefbos op het Weusthag. Daar aangekomen waren er al mensen aan het wachten. Er kwamen er in totaal 4 om het verstopte ontbijtje te vinden. Uit deze 4 moest een winnaar komen en dus verlootte ik het verstopte ontbijtje. De winnaar werd familie Riezenbos welke het juiste nummer raadde. Nadat ik het evenement had afgerond reed ik naar huis terug en had ik mijn eigen ontbijt. Direct daarna koppelde ik de foodtrailer aan de auto en reed ik naar het centrum van Hengelo waar ik deel zou uitmaken van shopping weekend. De foodtrailer werd ingezet om hamburgers en braadworsten aan de man te brengen. Echt druk werd het niet, maar het was al wel beter dan de vorige keer. Rond een uur of half zeven in de avond kwam ik weer thuis en kon ik genieten van een heerlijk avondje thuis.

1000 ijsjes op de Universiteit Twente

Maandag
Dit zou de laatste drukke dag zijn, alhoewel ik maar 1 afspraak zou hebben. Maar wat voor afspraak! Ik werd rond 12 uur verwacht op de Universiteit Twente om maarliefst 1000 bollen ijs te scheppen. Om dat te kunnen doen moest ik eerst mijn ijsvoorraad weer op peil brengen en dus haalde ik in de vroege maandagmorgen mijn reeds op donderdag bestelde ijs op. Rond 12 uur in de middag begon ik aan de megaklus en eindigde ik de werkzaamheden in de nog vroege middag af. Reed naar huis en wist dat een zeer drukke week was afgerond.

Zomaar een week uit het leven van een ijscoman. Soms gaat het zo, soms is het zelfs nog drukker. Maar leuk is het wel, ik hou er wel van. Een beetje druk op de ketel is goed. Als het maar beheersbaar blijft. Ik was wel moe rond donderdag. Kon vrijdag tijdens het concert echt wel merken dat de accu leeg aan het raken was. Maar ik hield vol en stond er ook vandaag (maandag) bij al die studenten vrolijk te doen alsof ik weken vakantie had gehad.
Ik ben nu even weer onder de druk uit. Ga met plezier de komende dagen werken voor TenCate. Om vrijdag weer voor Frankys Food te werken. Dan hoop ik met de ijskar het Wilbert aan te doen. Die wijk wacht al redelijk lang op mijn komst. Ik ga kijken of dat gaat lukken.
Ik wens u allen een mooie week toe.

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo