0
29 maart 2022

2022-13. Een verlate openingsrit!

Tja, en dan is het druk geweest. Zo druk dat ik zelfs geen tijd kon vinden voor mijn wekelijkse blog. Omdat ik serieus in mijn werk bij TenCate ben, probeer ik alles en iedereen te bereiken. Dat ik daardoor vaak lang onderweg ben of zelfs dagen van huis ben interesseert mij dan ook hoegenaamd niks. Ik werk nu eenmaal goed of anders niet, want dan kun je het beter laten. De afgelopen week spande wel de kroon, wat werken betreft. Maar het einde van de 5 daagse werkweek bij TenCate Outdoor Fabrics is daar…. Vrijdag gaan we over van een 5 daagse werkweek naar een 3 daagse werkweek. En daarmee komt er meer rust. Daarover en over de uitgestelde openingsrit het onderstaande verhaal.

Moo en op het Agathaplein met 2 van mijn jongens!

Ja ook ik kan moe worden. Dat was dit weekend echt het geval. Op het Agathaplein kon ik de ogen nauwelijks open houden. Ondanks dat, had ik het heel erg naar mijn zin. Het weer was prachtig en de gezelligheid was groot. Ook draaide ik redelijk, alhoewel ik wel beter had verwacht. Op het plein is het wat dat betreft een wisselend succes. Steeds volgt een goede periode door een mindere. Hoe het kan weet ik niet. Te weinig mensen in ieder geval. De dagomzet is dan ook wisselend. De gegeven plek wil ik in ieder geval niet opgeven! Ik blijf knokken voor een beter resultaat.
Komend weekend neemt echter een vriend van mij mijn werk op het plein over. Dit omdat wij als gezin, ons nieuwe maatje Moo gaan ophalen. Moo is een prachtige Border Collie pup en komt nu hij weg mag bij zijn moeder, bij ons wonen.
En daarmee is ook gelijk de eerste wijziging een feit. Bertus, mijn vervanger op het Agathaplein zal daar voorlopig ook dienst blijven doen. Ik ga mij meer en meer bezighouden met mijn oude liefde ijs.
De zondag verliep een stuk beter. Alhoewel ik nog altijd de vermoeidheid voelde, mede door de kortere nacht in verband met het vooruitzetten van de klok, was ik erg blij mijn klanten weer te mogen begroeten. De energie welke ik daaruit haal is ongekend groot. En helpt mij de vermoeidheid te vergeten.
Precies 18.00 uur beëindigde ik de rit welke ik om 13.00 uur was aangevangen. Een redelijke rit, waarvan ik wel iets meer had verwacht, moet ik eerlijk bekennen. Het zij zo! Veel mensen weg!
En toch draaide ik over de twee dagen de verwachte omzet. En dus was ik tevreden.

4 daags werkbezoek aan Limburg

karakteristiek zuid Limburgs huis

Bij TenCate hadden wij op maandag een dealerdag. Een dag speciaal georganiseerd om eigenaren van bedrijven in zonwering te enthousiasmeren voor onze producten. Het slotstuk voor mij als werknemer die 5 dagen voor het bedrijf in de weer was geweest, immers, vanaf 1 april gaan we terug naar een 3 daagse werkweek! De dag verliep uitmuntend! Het was dan ook goed georganiseerd. Van elke bezoeker kregen wij na afloop, de complimenten over het verloop van de dag. Wel bleek de opgelopen vermoeidheid, kennelijk door alle spanningen, nog verder opgelopen. Ik voelde mij echt helemaal op!
De ruim 4 maanden waarin ik voor TenCate 5 dagen per week werkte en voor Frankys Food zo wie zo 1 dag minimaal maar vaker dan dat 2 dagen, had in die ganse periode voor weinig rust gezorgd. En die allerlaatste week (vorige week) te Limburg, alwaar ik 4 dagen verbleef, was toch wel behoorlijk afmattend geweest. Donderdag keerde ik weer terug in huize Boereboom en in de wetenschap verkerende dat ik met een collega de dag erna (vrijdag) een bezoek aan 5 dealers verspreid over Nederland, waar we overigens bijna 700 kilometer voor moesten rijden, zou bezoeken. Het werd er niet beter op! Dus helemaal gek dat je vermoeid op het Agathaplein staat is het dan niet!

Moo

Afijn, het moet vanaf deze week beter worden. Meer tijd om bij te komen, immers, ijsrijden wanneer het al kan, gebeurd niet om 08.00 uur in de morgen. En dus kan ik op maandag en vrijdag wat meer tijd nemen. Ook op zaterdag en zondag natuurlijk. Op dinsdag, woensdag en donderdag werk ik voor TenCate, overigens met het grootste plezier! Het blijft leuk om mijn werkzaamheden te verrichten.

Omdat ik dus nog maar 4 dagen overhoud voor Frankys Food zal ik binnenkort een schema opzetten. Met wijken welke ik ga bezoeken en op welke dagen. Dat had ik al willen doen, maar ook KiNDERDAG slokt nogal wat tijd op. Daarnaast krijgen wij nu dus ook nog een gezinsuitbreiding waar we vast druk mee zullen worden. Een pup in huis levert nu eenmaal wat ongelukjes met zich mee. Hoe het meubilair er over een paar weken uit zal zien moeten we afwachten.

Overigens gaan we zeer binnenkort naar ons geliefde eiland Schiermonnikoog. Even een weekje er tussenuit. Even bijtanken. Het komt zo verschrikkelijk op tijd. En dan lekker fietsen, wandelen en genieten van alles wat het eiland te bieden heeft.

Met de organisatie van Kinderdag is eindelijk een start gemaakt. Bijna iedereen is ervan overtuigd dat we iets bijzonders neer moeten zetten. Maar daar is dan ook wel geld voor nodig. En daarmee ben ik ook bijzonder druk. Het loopt eigenlijk prima, maar er kan altijd meer bij. Tenslotte hebben die kinderen het verdiend om weer eens iets leuks te mogen doen. Mijn grote wens is dat ik met 500 kinderen aan één tafel mag ontbijten. Dat is al jaren mijn droom. Ik hoop oprecht dat het dit jaar gaat lukken. Als er iemand is die ons aan 500 kinderen die met mij aan tafel willen zitten kan helpen houd ik mij aanbevolen. Het kost de kinderen overigens geen enkele cent. Wel moeten kinderen worden ingeschreven zodat wij precies weten wie er komt. En ook hoeveel er komen!

Verder gaat het allemaal gelukkig wat rustiger worden in mijn leventje. Niet omdat ik minder wenste te werken, maar het wel ga doen. Dit was overigens al even geleden afgesproken, dus voor mij niets nieuws onder de zon. Ik wil echter wel graag mee blijven helpen het product zonweringdoek van TenCate in de markt te zetten. Daarvoor is de afgelopen tijd te leuk geweest en heb ik veel mogen leren. Bovendien heb ik een geweldig goed gevoel bij de collegae welke ik heb mogen ontmoeten. Eigenlijk voel ik mij er heel erg thuis.

Aanstaande vrijdag (1 april) ben ik dus in dienst van Frankys Food. En heb ik gelijk een eerste, weliswaar kleine opdracht. Maar wel een opdracht waar ik uren mee bezig zal zijn. En een heel bijzondere opdracht. Eentje waarvoor ik alles opzij heb gezet. Daarover wellicht meer in een volgende blog. Of wellicht houd ik het liever voor mijzelf. Een traan zal er wel vloeien. Zo ben ik nu eenmaal. Ik wens u een fijne week toe!

Volgende week schrijven wij graag over ons nieuwe gezinslid Moo. Over het ophalen en zijn eerste dagen in de Villa. En over zijn kennismaking met ons andere oude hondje, ooit in huis gekomen na het overlijden van de moeder van mijn vrouw. Ik ben benieuwd!

Graag tot volgende week!

Frank Boereboom
Frankys Food

Hengelo