0
13 maart 2022

2022-11 Een tweede testrit en een oorlog!

Ik zat in de dienstauto. Voor TenCate reed ik die woensdag naar het zuidwesten van Noord-Brabant. De radio stond aan zoals deze elke dag aanstaat. Maar in tegenstelling tot alle andere dagen had ik er even geen zin meer in. Een moment later draaide ik de volumeknop helemaal terug, totdat ik de radio het zwijgen had opgelegd. Ik kon niet meer. Ik kon het gewoon niet meer aanhoren, al die ellende elk half uur. Ik had er zo gezegd, schoon genoeg van! Die oorlog, het is toch ook allemaal verschrikkelijk? De motor van de auto zong zijn lied en ik kon weer even bijkomen van al die negativiteit.

De situatie is natuurlijk ernstig. De beelden en berichten laten wat dat betreft aan duidelijkheid niets te wensen over. Er zijn veel wreedheden die de oorlog in Oekraïne bijzonder verergeren. Al die mensen op de vlucht, de verscheurde families, waarbij kinderen hun vader noodgedwongen en ook gedwongen zien achterblijven, de vele gewonden, het grote verdriet bij de op de vlucht geslagen mensen, de ernstige beschietingen. De clusterbommen en ga zo maar door. Een gewetenloze gek maar ook dappere Oekraïners die vol voor hun land blijven vechten. De dreigementen van vandaag vanuit Rusland gericht aan het Westen, kwamen daar nog eens bij. En buiten deze vreselijke oorlog, komt nog zoveel meer ellende. Na jaren van Corona hebben wij nu weer een andere dreiging. Het is allemaal zo onheilspellend!

Soms vraag ik mij af in welke wereld mijn kinderen, uw kinderen, moeten opgroeien! Ik hoop oprecht dat er een moment van bezinning gaat komen en dat alle oorlogsactiviteiten zo snel mogelijk worden beëindigd. Waarschijnlijk tegen beter weten in! Maar hoop moet je houden. Hoop doet leven!

In de wereld heerst dus onrust. Onrust welke in eerste instantie wordt veroorzaakt door de oorlog en dan met name de dreiging welke daarvan uitgaat. Maar ook worden veel mensen buiten deze oorlog direct geraakt door de gevolgen ervan. Zo zijn brandstoffen tegenwoordig zo duur dat veel mensen in de problemen raken. Ook is de productie van veel producten afhankelijk van die brandstoffen waardoor deze producten ook weer veel duurder zijn geworden. De voorraden dreigen, mede ook nog door de Corona crisis, te laag te worden. Met een krapte op de markt als gevolg. De economie van Nederland dreigt in een recessie te geraken. En dit zal vast ook voor andere landen gelden.

Onrust of niet, wij zullen daar op enige manier mee moeten omgaan. Ik deed die verdomde radio, die alleen maar ellende uitbraakte, daarom maar uit. Ik kon het niet meer aanhoren. Positief als ik ben zocht ik naar andere zaken welke mij tijdelijk, dat dan weer wel, uit die oorlog en die bijkomende ellende konden halen. Geen muziek, wel het monotone geluid van de automotor. Het klonk in ieder geval heel lang beter dan die radio. en uiteindelijk als muziek in de slechthorende oren.

Het prachtige plaatsje Woudrichem! (vesting)

een verkocht doek van TenCate

De dagen bij TenCate worden momenteel gemaakt in Brabant, midden Nederland en zeer binnenkort Zuid Limburg. Het zijn de laatste ritten tot het moment dat ik van een 5 daagse werkweek terugga naar een 3 daagse werkweek. Vanaf 1 april ga ik namelijk wekelijks weer een paar dagen meer aan het werk voor Frankys Food. Het ijs seizoen staat inmiddels op starten. Komende week krijg ik eerst nog bezoek van de monteur welke de Snor op zijn werking gaat controleren. Een soort van een uitgebreide onderhoudsbeurt. De Snor is natuurlijk oud en af en toe gaat er wel iets kapot. Op dit moment heb ik wat problemen met de remmen. Niet dat ik niet kan stoppen, maar goed is het ook niet. Ook hoop ik dat hij een onderdeel heeft waardoor de Snor een paar kilometer harder kan rijden. Waarschijnlijk heeft hij dat niet, maar als eerder geschreven in dit blog. Hoop doet leven! Ik zie dat woensdag in ieder geval.

Vandaag reed ik een tweede testrit. Over de Berflo Es. Een leuke ronde met voor mij vele bekenden. Op het Agathaplein, een dag eerder, zaterdag, was het vrij rustig geweest en daarom hoopte ik op een goede rit op de zondag. Het was mooi weer, zelfs warm en mijn van streek geraakte volgsysteem dat was uitgevallen, deed het weer. Welnu, dat alles maakte dat het vandaag allemaal prima verliep.
Zo ook op vrijdag toen ik voor een tussenpersoon 900 bollen ijs voor asielzoekers moest scheppen. En zo werd het uiteindelijk een prima weekend. Met een mooie en broodnodige omzet, welke mijn bedrijf na maanden van stilstand heel goed kon gebruiken.

Met Bertus op vrijdag bij het AZC en de tweede testrit op de Berflo Es op zondag!

Moo!

Ik ben daarom heel blij met mijn werk bij TenCate. Had ik niet de mogelijkheid gehad er te kunnen werken en geld te verdienen, had ik serieuze problemen gehad om het bedrijf overeind te houden. Daarvoor was afgelopen jaar te slecht en dan met name door het afgelasten van eigenlijk alle evenementen waaraan Frankys Food normaal gesproken een bijdrage aan levert. En de slechte zomer!

Ik hoop daarom dat Frankys Food het komende jaar wat beter uit de verf zal komen. Dat die evenementen nu wel doorgang zullen vinden en de zomer weer eens iets beter zal zijn. Al weet ik ook dat ik door het aanblijven bij TenCate als werknemer niet zoveel uren bij Frankys Food kan draaien als vorig seizoen. Maar zoals ik al eerder heb geschreven; ik ga voor zekerheden dit jaar. Te veel ellende meegemaakt en gezien.

Het was een mooie zondag. Een prima laatste testdag. Goed gedraaid ook. Nu ik weer thuis ben kan ik mij weer voorbereiden op de dagen bij TenCate. Hard werken om uiteindelijk op zaterdag weer in de foodtrailer te staan en op zondag met de door de monteur gecontroleerde Snor de openingsrit seizoen 2022 te rijden. Al was het maar om wat positivisme de wereld van Hengelo in te gooien. Tis al erg genoeg! Tot slot, over posiviteit gesproken; een foto van onze lieve aanwinst, Moo! Moo is nu 5 weken oud en komt over drie weken bij ons wonen. Een prachtige Border Collie!!

Ik wens u allen een goede week toe! Laat de oorlog niet teveel bezit van je nemen, sluit je er eventueel af en toe voor af. Soms is dat wel even lekker.

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo