0
26 februari 2022

2022-09 De eerste rit van 2022!

Niet lang geleden maakte ik een evenementje aan met als titel ‘Openingsrit ijs seizoen 2022”. De dag waarop het evenement zou plaatsvinden: 20 maart 2022.

Maar als zo vaak brengt het weer daar zomaar een verandering in. Vaak genoeg gezegd en geschreven: het weer kun je gewoonweg niet voorspellen. En al blijft het evenement “Openingsrit ijs seizoen 2022” staan op de dag welke ik daarvoor bedacht had (20 maart), een eerste rit wordt wel vaker eerder gereden. Enerzijds dus door het weer dat dan ineens zo goed is dat het een rit mogelijk maakt, anderzijds om te kijken of de Snor en alles wat met ijs scheppen te maken heeft wel goed werkt.

En dus gaan we morgen op de Nijverheid een soort van try out houden. Daarover, en ook over mijn dag op het Agathaplein en de volledige afgelopen werkweek het onderstaande verhaal….

Kinderdag vlag

Moeilijk is het niet om te geloven in een rit op een prachtige en zonnige dag in februari. Het lijkt steeds vaker voor te komen. Vorig jaar reed ik zelfs een complete week met de ijskar door de straten in de maand februari. Een prachtig begin van het seizoen dacht ik toen nog. Hoe anders zou dat seizoen uiteindelijk verlopen! Afijn, dat weten we nu wel. Terug naar dit jaar, terug naar morgen. Terug naar weer een nieuw seizoen; het 9e seizoen! We gaan dus starten. En kijken of alles naar behoren werkt. Mijn klantjes en klanten terugzien. God, wat heb ik er naar uitgekeken! Eindelijk mag ik weer. En met mooi weer ook nog! Maar ik moet nog veel doen alvorens ik morgen rond de klok van 13.00 uur de weg op kan. Vandaag was ik namelijk op het Agathaplein en draaide ik de beste omzet sinds mijn aanwezigheid aldaar. De Beenham was uitverkocht, de Hamburgers waren nog niet helemaal op maar de broodjes wel. De braadworsten waren uitverkocht en de gehaktballen eveneens! Het was dan ook prachtig weer en bovendien was de viskraam vandaag niet aanwezig wat leidde tot vele bezoekers. Het was een mooie, maar zware dag, die later eindigde dan ik had verwacht!

Morgenochtend vroeg dan maar aan de ijskar beginnen!

Een heel ander evenement (KiNDERDAG) gaat eindelijk wel weer door. En wat ben ik blij dat wij weer gas gaan geven om het leukste feest voor kinderen van de grond te krijgen. Alles op alles zetten om al die kinderen een mooie dag te bezorgen, zeker na zo’n periode van Corona. Nu het lijkt alsof Corona steeds meer ruimte prijs moet geven, is de weg vrijgemaakt om een mooi evenement te houden. Er is echter nog wel wat geld nodig en dus zal ik de boer weer op moeten. Mocht iemand die dit leest nu denken; Ik weet nog wel iemand die wil sponsoren, laat het mij dan weten. Ik ga graag met de mensen in gesprek. Het gaat potdimme om de kinderen. Dat moet toch te realiseren zijn? Gelukkig hebben de meeste sponsoren van vorig jaar, toen het uiteindelijk niet door mocht gaan, het geld laten staan en daarom hebben wij nu alvast een goed startsaldo. Maar omdat wij het juist na al die Corona jaren extra groot willen maken is er als gezegd, nog wel wat extra geld nodig. Het zal echter vast goed komen!

De afgelopen week was ik veel op pad voor TenCate. Reed ik weer vele kilometers. En bezocht ik weer aardig wat potentiële klanten. Het was vooral de regen welke het reizen zwaar maakte. Gisteren nam ik het voor TenCate gereden totaal aantal kilometers op; 12000 kilometer! En dat in maar drie maanden, waarbij ik nog moet vermelden dat wij tussen kerst en oud en nieuw ruim anderhalve week gesloten waren en de auto niet werd gebruikt. Het aantal in de auto doorgebrachte reisuren: 195(!) Kortom, een beste tijd als je bedenkt dat een werkdag normaal 8 uur lang is. Maar ik vind het echt leuk werk en maal niet om een paar kilometers meer of minder. Ik kan het aardig hebben en rijd over het algemeen erg rustig van het ene naar het andere bezoekadres. Afgelopen donderdag was ik nog in Friesland en had ik mijn laatste afspraak bijna tegen de Drentse grens aan. Het dorpje Haulerwijk was echter niet gemakkelijk te bereiken. Dat kwam door afsluitingen in verband met wegwerkzaamheden. Wat ik niet wist was het feit dat ik er een half uur en ruim 40 kilometer langer over moest rijden om daar te geraken. Op zo’n moment vind ik autorijden niet meer leuk. Dan heb ik er snel genoeg van. komt de afspraak in gevaar! Ik hield uiteindelijk de schade beperkt en kwam maar een paar minuten te laat op de afspraak. Soms is het gewoon niet anders.
De dagen bij TenCate zijn leuk maar wel intensief. Soms lees ik reacties op facebook als zou ik een prachtbaan hebben omdat ik overal kom en daar ook nog eens foto’s van maak. Het is zeker een prachtbaan en ik kom inderdaad op heel veel plekken. Echter, ik ga vaak wel heel vroeg de deur uit en kom meestal net voor het eten terug op de basis. En in de tussentijd rijd ik de kilometers welke nodig zijn om van het ene bezoek bij het andere te komen. En dat is vaak in drukte op de wegen of met regen geweest. Gelukkig ook soms met mooi weer. Maar ik moet zo nu en dan op de dag wel wat rust nemen want anders is het niet vol te houden. Dan sta ik op een parkeerplaats en eet een appel. En drink ik wat. Stap ik even uit en strek ik de benen. De bedrijfsauto, is wat laag om in te stappen, maar wanneer ik eenmaal zit zit ik prima. En de Audi rijd echt prima! Geen enkele klacht! De komende weken ben ik ook nog veel op pad. Zeker de hele maand maart nog kun je nog vele foto’s verwachten. Vooral van midden Nederland, Brabant, delen van Zuid Holland en Zuid Limburg. De rest is inmiddels bezocht op een enkel bezoek na.

Agathaplein

Het is zaterdagavond laat en ik ben moe. Niet zo gek na zo’n werkdag op het Agathaplein. Een mooie omzet welke ik totaal niet had verwacht. Het maakt dat mijn verwachte weekendomzet al voor meer dan de helft is behaald. En dat terwijl het sterke bedrijfsonderdeel Frankys ijs morgen voor de rest moet zorgen. Ik weet nu al zeker dat dat goed gaat komen!

Dan nog even dit: Zoals jullie wel weten is mijn trouwe schapendoes Sam eind november 2021 overleden. Daar hebben alle leden van het gezin het behoorlijk moeilijk gehad. 16 en een half jaar hebben wij allen met Sam mogen doorbrengen. Sam zullen wij dan ook nooit vergeten. Maar na maanden van rust is er nu dan toch een nieuw maatje in aantocht. Afgelopen weekend bezochten wij namelijk een jong stel dat een prachtig nest Border Collie pups had. Omdat wij al vroeg naar de pups informeerden hebben wij nu de eerste keus. Uit drie reuen zullen wij onze nieuwe huisgenoot gaan kiezen. Wij stappen met deze keuze dus over van het ene naar het andere ras. Na drie schapendoezen is het nu eenmalig tijd voor een Border Collie. Wij hebben nu namelijk nog de leeftijd om veel met het ras dat bekend staat om zijn behoefte aan (veel) beweging te werken. Bovendien wil mijn vrouw graag proberen schapen te gaan drijven in wedstrijdverband met de hond als “gereedschap”. En dus denken wij dat het nu de juiste tijd is om een Border collie aan te schaffen. Het nestje is nu 3 weken oud en dus moeten wij nog wel even wachten. Ondertussen krijgen wij van de eigenaar van het nestje wel steeds filmpjes en foto’s toegestuurd. Binnenkort gaan we uit de drie reuen een keuze maken. Ik houd jullie op de hoogte!
Ik ga besluiten! Het was een zware dag en morgen volgt de nieuwe zware dag.

Ik wens u allen een mooi en vreedzame week toe. Wanneer Corona nauwelijks nog lijkt te bestaan is Oekraïne het volgende wat ons in onze greep gaat houden. Ik wens alle inwoners van Oekraïne al het goeds toe en hoop dat er een moment zal komen dat er toch nog gesproken gaat worden. Helaas is die hoop wel enorm aan het vervliegen wanneer ik dit schrijf.

Tot volgende week!
Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo