0
1 januari 2022

2022-01. Nieuwjaar!

Het is vandaag 1 januari 2022.  Het is alweer acht jaar geleden dat ik het mini bedrijfje Frankys ijs opstartte! En zo gaan we dus alweer op voor het 9e bedrijfsjaar! En dat is niet niks! Acht jaar geleden verdiende ik in vergelijking met vandaag de dag nauwelijks wat. Er is dan ook veel gebeurd in die acht jaren van ijscoman zijn. Het redactionele stuk vandaag op de online nieuwsdienst “Indebuurt.nl” is dan ook heel goed omschreven. Blij dat de interviewster alles zo goed heeft verwoord.

Op de eerste plaats wil ik u als trouwe lezer het allerbeste voor dit nieuwe jaar toewensen! Ik wens u uiteraard vooropgesteld, alle gezondheid toe die ik u maar kan wensen. Dat wij Corona eindelijk een koppie kleiner kunnen maken, en dat, met andere woorden, wij onze vrijheden weer terugkrijgen! Maar natuurlijk ook dat dit het jaar wordt van het herstel van vele activiteiten, zoals evenementen en meer van dit alles. Na jaren van stilstand hoop ik echt op een wonder. Dat het een hoop betreft besef ik mij wel degelijk. Maar hopen op betere tijden is geen misdaad.

Nu het jaar is begonnen en het terugkijken vorige week in mijn blog al werd gedaan is het nu de bedoeling om vooruit te kijken. En natuurlijk doe ik dat als elk ander jaar met veel positivisme en vertrouwen! Zoals u weet ben ik tot april 2022 in dienst van TenCate Outdoor Fabrics in de rol van Sales Promotor. En dat is een taak welke ik mij echt de mijne ga maken. Dit betekent dat ik nauwelijks aan het bureau van Frankys Food zal zitten. Dit werk als promotor heeft nu op alle fronten voorrang. Wanneer ik iets begin maak ik het namelijk af, ook zo goed mogelijk. Ik wil echt een goede indruk achterlaten. Koste wat het kosten zal. In mijn hele werkzame leven heb ik dat ook altijd gedaan, voor zover men mij dat ook toeliet en ook belangrijk: zolang er genoeg werk te doen was. Ik moet niet op een plek zitten waar af en toe werk is. Dat werkt bij mij gewoon niet. Ik moet continu druk zijn of voelen. Het liefste zo stressvol mogelijk, dan ben ik volledig op mijn plek! De baan bij TenCate geeft mij het gevoel belangrijk te kunnen zijn op het punt om het bedrijf de juiste informatie te doen verstrekken. Het zullen 4 maanden van veel toeren worden. Veel kilometers maken en hopelijk bijdragen aan een positieve kijk op het product van – en het bedrijf TenCate.

Maar er komt ook een dag dat die klus er op zit. En val ik uiteraard weer met veel plezier terug op mijn eigen bedrijf. Heel mooi is dat deze functie als Sales Promotor stopgezet wordt wanneer het mooie lenteweer haar intrede doet. Dat heeft te maken het feit dat ook de mensen die ik moet bezoeken juist met dit goede weer heel druk zullen zijn en niet zitten te wachten op bezoeken van Sales Promotors. En dan stopt mijn tijdelijke functie dus ook vrijwel direct. En zo loopt het één mooi over in het ander. En daarom dus nu volle aandacht voor mijn tijdelijke functie. In de rol van Frankys Food zittende blijft het daarom slechts bij de zaterdagen op het Agathaplein en eventueel wat ontbijtjes in de weekenden. Natuurlijk binnenkort weer het Mysterieuze Ontbijtje en het Verstopte Ontbijtje.

Dat er een mogelijkheid kan zijn dat niet altijd alles gaat zoals je van te voren had verwacht speelt ook aan het begin van dit nieuwe jaar. Spannend wordt het wat dat betreft maandag. Maar wat ik daarvan nou moet verwachten? Ik weet het op dit moment echt niet. Maar je weet nooit hoe een bal rolt. Mocht daar iets uitrollen waarop ik totaal niet had gerekend leest u dat in mijn volgende blog.

Verder hoop ik natuurlijk dat de slechte zomer van 2021 wordt opgevolgd door een mooier exemplaar. En dat daarmee de omzetten weer op een niveau komen van 2020 waarmee de continuïteit van Frankys Food wordt bereikt. Natuurlijk hoop ik op nog betere resultaten maar dan moeten wel de teugels worden losgelaten en alle evenementen weer worden opgestart. Pas dan, en alleen dan is er ruimte voor verbetering. Over mijn eigen evenement KINDERDAG kan ik kort zijn. Ik ga weer alles opstarten over een paar weken. Maar het steeds uiteindelijk niet laten doorgaan van een compleet door organisatie opgezet project als dat KiNDERDAG is doet natuurlijk geen goed. Ik kan nu eenmaal niet verwachten dat mijn organisatieleden steeds weer hun tijd steken in een project dat uiteindelijk door de (locale) overheid wordt verboden. Laat ik het anders verwoorden: ik ben het steeds cancelen van een KiNDERDAG wel beu aan het worden. Zoveel tijd en energie dat er 2020 en 2021 is ingestoken… dat doet gewoon pijn! Maar ook hier geef ik nog niet op! Maar hoop ik dus wel dat het nu wel weer doorgang kan, mag en zal vinden.

Het jaar is begonnen en terwijl de eerste nieuwjaarsgroeten ons bereikten had ik mijn jarige dochter al gefeliciteerd. 28 jaar oud inmiddels en niet naast de deur wonende zal ik daarom vanavond met wat broers van haar naar haar huis afreizen. Dat vanavond dus, terwijl ik mij nu voorbereid op de paar mooiste stukken van Strauss uit het Nieuwjaarsconcert. “An der schönen blauen Donau” en de “Radetzky mars”. Een mars ter ere van Veldmaarschalk Radetzky. Deze veldmaarschalk Radetzky behaalde op 82 jarige leeftijd een grote overwinning op het Koninkrijk Sardinië. De mars welke toen zijn soldaten op de weg terug zongen, het zogenaamde Tinerl-lied, is de oorsprong van waaruit Johan Strauss de Radetzky mars componeerde.
Een klein stukje geschiedenis.

Het is bijna tijd voor het mooiste deel ervan en dus ga ik stoppen.
Ik vertel u graag volgende week weer wat meer nieuwswaardigheden. Voor nu wens ik u allen een mooie nieuwjaarsdag toe en ook een fijne zondag. Persoonlijk start ik op woensdag weer met mijn werkzaamheden bij TenCate Outdoor Fabrics. U kunt mij ondanks het accepteren van de baan bij TenCate altijd bellen of schrijven wanneer u info wenst over hoe het nu zit met eventueel te maken afspraken betreffende Frankys Food.

Graag tot volgende week!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo