0
12 december 2021

2021-48. De eerste Kerstroutes….

De door mij persoonlijk aangebrachte 1500 leds geven de KerstSnor van dit jaar de schoonheid avan een kar welke hij nog niet eerder heeft gehad. Een ongelooflijk mooi verlichte ijskar. Al jaren bouwen we de Snor om tot KerstSnor, maar dit jaar lijkt hij niet mooier te kunnen worden.

Werkelijk één groot feest om met zulk materieel dagelijks te mogen werken in de donkere uurtjes van dit aflopende jaar. Met Kerstmuziek aan boord, zelf gehesen in een te groot, maar daarom wel extra warm Kerstmankostuum, heb ik het echt vreselijk naar mijn zin. Van 18.00 uur tot omstreeks 21.00 uur. En wat gaat het lekker!!!

Over een ijscoman en zijn ijskar, beiden omgetoverd tot kerst- man en ijskar en ook nog over het andere werk het volgende verhaal;

Het is zondagmiddag. Momenteel regent het. En zijn wij in afwachting van wat het weer over een goed 4 uur doet. Naar de laatste berichten daaromtrent kijkende is het de verwachting dat ik gewoon kan afreizen naar de wijk welke voor vandaag op het programma staat; De Bornsche Maten. Vorig jaar een geweldige rit. Mede door de onverwachte aankomst en de daarbij prachtig versierde kerst ijskar. Toen nog wel mat minder versierd als deze dagen. Ik ben uiteraard benieuwd naar de reacties van mijn klanten en klantjes op het zien van deze KerstSnor. Net weer iets beter dan vorig jaar. En een bult licht, dat mij echt niet doet missen. Voeg daar de keihard door de box spelende kerstmuziek aan toe, als teken dat ik in aantocht ben, immers de bel ontbreekt dezer dagen, en mijn verschijning als kerstman. Het enige wat ik de afgelopen dagen heb ervaren is dat mijn komst meestal onbekend is. En dan komt het dus aan op het licht en het geluid rond de ijskar. Maar dichte gordijnen werken niet echt mee. Bovendien zijn de huizen met al dat dubbel glas vrijwel geluiddicht geworden en lukt het zelfs op de hardste stand niet door te dringen tot in de woningen.

De eerste ritten zitten erop. Zelfs één avondje met een ongelukje. Op een zware betonblok geknald. Had dat verdomde ding niet gezien. Het was ook zo donker! Maar na een goed half uur hadden wat helpende mensen en ondergetekende de Snor weer bevrijd en kon de weg worden vervolgd. En wat een complimenten heb ik gekregen deze eerste dagen. Ongelooflijk hoe mooi u de KerstSnor vindt! Het is natuurlijk ook een prachtige kar. Maar het wordt dan ook gezegd, meerdere malen; “jij brengt de kerst”, “Oh wat heb je dat mooi gedaan”, “Werkelijk prachtig geworden” en meer van dit alles. Het mooiste compliment kwam van een vader die emotioneel werd. Omdat hij vond dat dit voor kinderen een prachtige onderbreking was van de duistere periode waarin wij ons thans bevinden. Dat is precies mijn reden om dit jaar overal te rijden. Fijn dat het wordt begrepen!

Natuurlijk begon ik met het versieren van de KerstSnor editie 2021 met het doel om de KerstSnor mooier te maken dan eerdere edities. En daarvoor had ik het plan geopperd, mede geleerd uit eerdere versieringen, dat nog meer leds toevoegen aan de Snor een mooiere KerstSnor mogelijk zou maken. Nooit eerder hingen er dan ook meer dan 1000 leds in de KerstSnor. Dit jaar ging ik dik over de 1000 leds heen. Momenteel hangen er 1500 leds in de KerstSnor. En dat maakt de KerstSnor, qua licht, een fantastisch aanblik. Daar komt bij dat ik meer groen dan ooit heb aangebracht op de Snor. Ook al erg mooi. De laatste aanvulling betrof het opnieuw aankopen van iets bijzonders voor op het verkoopdeck. En dat is het strookje bos met ledlampjes met daarvoor de miniscule huisjes, welke tegen de cabine aan staan. En waar ook leds in zitten. Dat bij elkaar is een prachtig gezicht. Voeg daar de andere attributen aan van eerdere jaren en de KerstSnor is daarom opnieuw mooier dan vorig jaar. Overigens wordt de “Kerstman in de telefooncel” met dat licht erin op het verkoopgedeelte als leukste attribuut gezien. U zegt dit steeds tegen mij.

De ijsverkopen zijn goed. Beter als vorig jaar kan ik het nog niet noemen, daarvoor zijn er nog vele ritten te gaan om dat vast te stellen. Maar de omzetten welke thans worden gemaakt geven een hoopvol resultaat. Ik kan in ieder geval terugkijken op een goede eerste 4 ritten, waarbij het gisteren tot het beste resultaat kwam. Ondanks dat had ik wel op meer mensen gerekend. Maar het was steenkoud, mistig en ook vochtig. Het spoelwater voor de ijs lepels bevroor steeds opnieuw. Het werd steeds moeilijker om de ijs lepels schoon te maken. Niet het meest ideale weer in ieder geval. De foto’s, de filmpjes en de berichtjes na een rit zijn werkelijk geweldig leuk om te zien of lezen. En bewijzen dat mijn gedachte om zelfs in de winter ijs te verkopen weldegelijk kan. Je moet het geheel alleen leuk inpakken.

Nu de ritten zijn begonnen is het wel soms wat spitsroeden lopen. Maar ik kan het aan. Mijn werk bij TenCate Outdoor Fabrics lijdt er niet onder. Want kan ik niet, dan ga ik ook echt niet. Tot nog toe is het nog gelukt. Ook voor wat het weer betreft gaat het op een gelijke manier. Regent het, dan geen rit. Sorry, maar ik laat mij niet nat regenen. Ook kan ik niet overal in een wijk rijden. Daarvoor is dagelijks gewoonweg te weinig tijd. Ik kies een route welke haalbaar is en die rijd ik dan ook. Een volgsysteem, wat altijd aangaat bij vertrek, geeft precies aan waar in de wijk de KerstSnor zich op dat moment begeeft. Men kan zich ook naar mij toe begeven tenslotte. Het is maar wat je wilt denk ik dan.

Over mijn werk bij TenCate Outdoor Fabrics kan ik kort zijn. Het gaat naar tevredenheid. En ik vermaak mij prima in mijn werk. Volgens mij gaat het goed, alhoewel ik natuurlijk nog niet kan zien hoe het straks uiteindelijk is gegaan. Tot nog toe heb ik het in ieder geval erg naar de zin. Komende vrijdag sta ik daar met mijn foodtrailer om wat lekkers te leveren voor al het personeel. Dit om het bedrijfsjaar af te sluiten. De week daarop sluit het bedrijf dan echt voor een paar weken.

Mocht ik nog in uw wijk verschijnen dan hoop ik u daar te mogen aantreffen. De KerstSnor is echt een prachtige kar. De waarderingen, het krantenartikel, de belangstelling van Radio Hengelo, waar ik afgelopen zaterdag en mogelijk ook aanstaande zaterdag mijn verhaal deed en mag doen, leveren het bewijs dat ik geen onzin uitkraam.
Ik wens u een fijne week toe.

Met de nodige groeten,

Frank Boereboom
Frankys Food Hengelo