0
5 december 2021

2021-47. De KerstSnor

De ijskar “De Dekselse Snor”, kortweg “De Snor” heeft de komende weken het uiterlijk van een met 1500 leds aangebrachte, versierde Kerst ijskar, “De KerstSnor”.

Alweer voor de 5e keer! Reed de KerstSnor in dat eerste jaar slechts over het tuindorp, de laatste jaren rijden wij op meerdere wijken. En de start van dit jaar….. is aanstaande woensdag!

Maar eerst is daar op maandagavond nog de presentatie van de KerstSnor 2021. Zoals elk jaar, voorafgaande aan de routes, presenteer ik de KerstSnor aan het publiek via een liveverbinding via mijn facebookpagina “Frankys Food”. Zo ook dus dit jaar. Morgenavond (6 dec ) rijd ik de Snor naar het pleintje bij het hotel en gaan de 22 batterijendoosjes op aan. Een best aantal, wat dan ook wel even tijd inneemt. Eénmaal alles aan moet de KerstSnor een prachtig verlichte ijskar zijn. Ik heb het natuurlijk al gezien en ik ben uiterst tevreden. Het wordt daarmee rijdende weer een leuke tijd!

Een verlichte ijskar, met guirlandes, kunst en echt, maar ook met kerstmuziek en een ijscoman in kerstkostuum moeten net dat momentje van geluk brengen wat zo fijn kan zijn. Of misschien wel de deur naar Kerstmis kan zijn. In ieder geval is het mijn manier om kerst bij de mensen thuis te brengen waarbij uiteraard ook nog eens wat ijs kan worden gekocht. Er zullen donkere smaken ijs aan boord zijn. Natuurlijk ook de gebruikelijke smaken als aardbei, banaan en vanille. Verder zijn de kerstroutes kort in tijd. Daarvoor heb ik gekozen omdat kinderen vroeg naar bed gaan. En juist hen wil ik de kans bieden de verlichte kerstijskar te aanschouwen. En dus rijden wij vrijwel elke avond tussen 18.00 en 20.00 uur door de meeste wijken. Soms starten wij vroeger, maar dat betreft dan slechts de ritten in het weekend.

De kosten voor het werken met ijs zijn hoger geworden. Ik ontkom er net als andere bedrijven niet aan om prijsverhogingen toe te passen. Dit in verband met de verhoogde kosten op inkopen en vooral energie. Liever deed ik dat niet natuurlijk, maar er staat dan wel tegenover dat men meer krijgt dan ijs. Een bol ijs kost tijdens deze routes € 1,30. Of de prijsverhoging bij deze 10 cent blijft durf ik nu nog niet te zeggen. Voor de kerstroutes is het in ieder geval genoeg.

Vanaf woensdag start ik met een rit over de Nijverheid. Daarna volgen nog zeker 16 ritten. Steeds op een andere wijk. Ergens 22 december is het voor het laatst dat ik met de KerstSnor een officiële route rijd. Na deze laatste rit, welke over het tuindorp gaat, zijn we nog op afspraken in Delden en Hengelo. Voor winkels. Maar daarna zijn we klaar met dit jaar. Geen opdrachten meer en geen routes meer. We zijn dan nog slechts 1x met de foodtrailer actief op het Agathaplein.

Op het werk gaat het allemaal redelijk goed. Uiteraard moet ik nog best wennen, maar het gaat wel langzaam maar zeker de goede kant op. Natuurlijk hoop ik de kerstroutes goed te kunnen combineren en voor plezier te zorgen in de vroege avonduren. Er zijn wel een paar bedreigingen. Allereerst kan het weer voor een probleem zorgen. Wanneer het regent of zelfs sneeuwt is een rit niet mogelijk. Wanneer het regent zal de wijk waarop ik zou rijden niet meer worden bezocht. Helaas is daar te weinig tijd voor. Een andere bedreiging vormt mijn werk bij mijn huidige en tijdelijke werkgever. Wanneer ik te laat thuiskeer zal ik ook de rit van die dag niet meer kunnen rijden.
Zomaar wat mogelijke bedreigingen voor de komende weken. Uiteraard zal ik mijn best doen om zoveel mogelijk ritten te doen rijden. En daarmee zoveel mogelijk kinderen en ouders blij te maken.

Vanaf deze week gaan we dus de straten weer op. Ons best doen om geluksmomentjes te bezorgen. En weer met de Snor op pad. Het rijdende licht zal menig weggebruiker doen verassen op een leuke manier.
Ik ben er klaar voor, zo ook de KerstSnor. Morgen dus de presentatie.
Ik nodig een ieder morgenavond te kijken op de facebookpagina Frankys Food. Vanaf 19.00 uur.

Graag tot dan!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo