0
21 november 2021

2021-45. Ander werk!


En dan is het zover! Frankys Food gaan we tijdelijk een tandje lager laten draaien. Tijdelijk betekent in dit geval voor de duur van een maand of 4, misschien 5. Omdat ik niet in de problemen wilde komen na een slechte zomer en in die vreselijke Corona tijd bovendien, schreef ik diverse sollicitatie brieven om aan een baan te komen waarmee ik kon voorkomen dat ik in die problemen zou raken. Vorige week vrijdag werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek  te Nijverdal en voor ik het wist waren wij er uit. De nieuwe werkgever; Ten Cate Outdoor Fabrics te Nijverdal.  Logischerwijs heeft het aannemen van de tijdelijke baan wel gevolgen voor de uitvoerbaarheid van verschillende onderdelen van Frankys Food voor de periode van nu tot en met einde tijdelijk contract!

Over de baan en meer, het onderstaande verhaal.

De baan bij Ten Cate Outdoor Fabrics is een baan welke mij op het hart lijkt te zijn geschreven en er één is waarvan ik verwacht dat ik die met heel veel plezier denk in te kunnen vullen. Mijn werk zal bestaan uit het bezoeken van dealers van zonweringen door heel Nederland. En tijdens deze bezoeken zal ik hen informeren over het bijzondere doek dat door Ten Cate wordt geproduceerd. En dat uiteraard met veel enthousiasme proberen over te brengen bij diezelfde dealers. Het werk betreft dus het bezoeken van dealers welke door heel Nederland zitten. Een bedrijfsauto wordt dan ook ter beschikking gesteld. Voor mij een teken dat de werkgever deze klus zeer serieus neemt. Ben ik ver van huis aan het werk, is er een mogelijkheid om in die regio te overnachten. En dus kan het zomaar gebeuren dat ik een paar dagen niet thuis ben. Morgen start ik met een kennismaking met het bedrijf en de mensen die daar werken. Word ik daarna ingewerkt en zal ik op korte termijn de weg opgaan. Ik ben in deze functie geen vertegenwoordiger als in de zin dat ik iets verkoop. Ik breng de dealers slechts op de hoogte van het bijzondere product. En probeer ik hen dus op een positieve manier te enthousiasmeren voor het nieuwe doek. Zonder dat ik nu op de hoogte ben van de technische details, is dit voor nu een korte samenvatting van mijn werkzaamheden.

Voor Frankys Food betekent dat in ieder geval het volgende; Er zullen in de periode dat ik voor Ten Cate Outdoor Fabrics werkzaam ben, geen door de weekse opdrachten worden aangenomen, tenzij het een bijzonder karakter heeft of een bijzonder hoge opbrengst met zich meebrengt. Dan mag ik van de directie deze opdrachten alsnog aannemen te koste van een vakantiedag. Alle ontbijtjes welke op doordeweekse dagen worden gevraagd zijn tot eind april niet meer te bezorgen. Op mijn website is dit, als het goed is, al aangepast. Ook door de weeks een ijsroute rijden bij mooi weer? Gaat ook niet gebeuren. Pas weer na mijn allerlaatste werkdag aldaar. Enige uitzondering betreft kerstroutes, welke pas in de vroege avond en dus na de werkdag plaatsvinden. Op het Agathaplein sta ik vanaf nu alleen nog maar op zaterdag. Ook alweer tot het einde van mijn werk bij Ten Cate Outdoor Fabrics.

Wanneer ik bij een bedrijf in dienst treedt neem ik mijn werk en functie altijd zeer serieus. Stel ik dus ook mijn werk uit Frankys Food achter mijn werkzaamheden bij Ten Cate Outdoor. Ik wil uiteraard een goede bijdrage leveren aan het bedrijf maar ook een goede indruk. Ik ben namelijk zeer dankbaar voor de kans welke mij is geboden. En daarbij, wanneer het bedrijf zoveel aandacht geeft aan de tijdelijke functie (Een auto, alle andere voorzieningen en een wat mij betreft goed salaris) dan zegt mij dat heel veel. En wil ik omgekeerd ook veel voor het bedrijf betekenen.

Wat er overblijft aan mogelijkheden voor de Kerstroutes moeten we dus even afwachten. Waarschijnlijk is het minder dan ik had willen doen. Maar de KerstSnor is klaar en ik ga er zeker nog een aantal keer gebruik van maken. De tijd zal het leren.

Met Sam blijft het allemaal wat moeizaam gaan, maar het is in onze ogen nog altijd niet nodig om hem voor de laatste keer naar de dierenarts te brengen. Wel eet hij nog altijd niet goed wat hem ook zwakker maakt. Maar zijn uitjes vindt hij daarentegen nog erg leuk. En raakt hij nog steeds heel enthousiast wanneer de deur naar buiten opengaat. Maar natuurlijk weten ook wij dat zijn dagen langzaam maar zeker geteld zijn. Het zal ongetwijfeld niet lang meer duren. En toch; inmiddels zijn er sinds mijn blog over Sam alweer 2 weken voorbij en is hij er nog steeds. Voor alle dierenliefhebbers als wij: Wij denken zeker te weten wanneer het met Sam echt niet meer gaat en zullen er dan ook direct naar handelen!

Afgelopen week was ik mij vooral aan het voorbereiden op mijn nieuwe taak bij Ten Cate Outdoor. En had ik verder eerlijk gezegd ook weinig te doen. De KerstSnor versieren was wel een behoorlijke bezigheid deze week, omdat ik al snel bij mijn nieuwe werkgever zou gaan beginnen en daarom niet veel tijd meer zou hebben. Opdrachten
waren er nauwelijks en deze week werden, na de persconferentie van de Regering, opnieuw opdrachten gecanceld. Dat maakt het dan ook extra fijn dat ik voor de komende maanden een goede baan heb waarin ik mij goed kan vinden en bovendien geld kan verdienen voor mijn gezin.

Deze week was ik nog wel op bezoek bij TMZ het Hof afdeling Tuindorp. Een opdracht met de Crêperie. Ondanks het feit dat het een kleine opdracht betrof was het weer heel leuk om mij tussen de ouderen te mogen begeven. Met mondkapje, dat dan weer wel.
Afgelopen vrijdag en gisteren (zaterdag) stond ik weer op het Agathaplein. En was het drukker dan verwacht. Toch loop ik nog altijd ver achter op de omzetten welke ik maakte toen ik echt voor de Plus stond. Mensen zeggen wel eens dat ik daar gewoon weer moet gaan staan, maar lieve mensen, dat mag ik niet meer. Nu sta ik op een goede afstand achter een muurtje en naast de viskraam. Vrijwel uit het zicht. Overigens zal ik daar nu slechts nog op zaterdag actief zal zijn. Na mijn werkzaamheden bij Ten Cate gaan we de situatie opnieuw bekijken.

Zo mijn leven weer een nieuwe fase ingaat, zo zal mijn bedrijfje weer een poosje naar de achtergrond verdwijnen. Natuurlijk is het bedrijf niet gestopt en zal ik soms tijdens en zeer zeker na deze periode van werk gewoon weer met Frankys Food actief zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Kerstroutes. De KerstSnor is helemaal gereedgekomen. Op een paar laatste details na dan. Die worden vlak voor de eerste rit nog geplaatst. Dan zal ik ook een presentatiefilmpje via facebookpagina Frankys Food lanceren. Nadat Sint en Piet het land uit zijn gaan we een aantal wijken in om kinderen de kans te geven de prachtig versierde KerstSnor te bekijken. Maar liefst 1500 leds geven de ijskar een mooi aanzien. Kerstmuziek en kerstkleding completeren het gebeuren. Net als afgelopen jaar! Na de kerst gaat de ijskar voor dit jaar op blokken. En zodra de lente echt begint (mooi en zacht genoeg weer), zal mijn werk bij Ten Cate Outdoor ten einde komen en de Snor weer tot leven komen en zal Frankys Food weer voluit gaan. Mijn mooiste tak, het ijs, zal ik namelijk nooit opgeven. Dat wil ik persé overeind houden. Wel vraag ik mij steeds meer af wat ik nog kan en mag doen in Corona jaren.

Ik wil niet negatief afsluiten, maar het is duidelijk dat de zorgen steeds meer toenemen. Ik wil niet nog een jaar voor voldongen feiten komen te staan. Het kán en mág niet zo zijn dat ik elk najaar met zorgen kom te zitten. Zorgen om mijn gezin in deze steeds duurder wordende wereld, overeind te houden. Dit jaar ben ik in ieder geval gered. Ga ik geld verdienen op een andere en leuke manier. Dienstverlening, pré sales en after sales zijn zo maar wat zaken waar ik mij enorm in thuis kan voelen. Zeker wanneer de werkgever goed aanvoelt en hetgeen waarvoor je wordt ingezet je ook aanspreekt.
Vandaar dat ik zo verschrikkelijk uitzie naar de periode welke nu aanbreekt, Morgen om 7.45 uur word ik opgehaald. Dan start het nieuwe werkleven.

Mijn blog tot slot, blijft zeker elke week terugkomen. Om u op de hoogte te houden van alle gebeurtenissen en mijn belevenissen. Ook om u bij te “praten” over alle aanstaande zaken betreffende Frankys Food. En natuurlijk niet te vergeten, wat privé zaken. Als bekend, ik deel veel. Maar wel tot op zekere hoogte.

Ik wens u een hele fijne week toe. Volgende week een eerste update over de eerste werkweek bij Ten Cate Outdoor.

Frank Boereboom
Frankys Food Hengelo