0
10 september 2021

2021-33/34. De zomer is teneinde

de fiets ijskar (1985)

Eerst wil ik mijn lezers en volgers even laten weten waarom het nu pas is gekomen tot een nieuw hoofdstuk van mijn blog!

Er is wat veranderd in het plaatsen van nieuwe afleveringen van mijn blog. Dat komt omdat ik thans een nieuwe website voor Frankys Food heb gekregen. Het plaatsen van nieuwe hoofdstukken kan daarom nu niet meer op de oude manier. Dat is natuurlijk niet erg, maar ik moet er wel even aan wennen en de tijd welke ik normaal gesproken heb voor het schrijven van een nieuw hoofdstuk was al erg beperkt. Kortom; Wilde ik een goede aflevering toevoegen aan mijn blog, dan moest ik juist omdat het nu op een andere manier gaat, er rustig de tijd voor nemen. Welnu. Het is mij eindelijk gelukt! Hieronder tref je het nieuwste hoofdstuk aan;

Het is inmiddels september 2021. De zomer is voorbij. Nog voordat hij is begonnen. We hebben een heel wisselvallig jaar gezien. Het begon nog zo goed. In februari was er al mooi en zelfs zacht weer. Ongelooflijk. Ook maart stelde niet teleur. Het maakte dat mijn bedrijf de beste start had sinds haar bestaan. Echter, toen het moest gebeuren, in de maanden april en mei, was er geen sprake van mooi voorjaarsweer. We hadden een paar mooie dagen, maar meer dan dat kregen wij niet. En juist in die maanden is de vraag naar ijs het grootst! Slechts juni was een prima maand. Maar juli en augustus waren ook alweer te wisselvallig. Bovendien waren veel mensen in deze maanden op vakantie. Dat was echt heel goed merkbaar. Ik heb in die periode van 6 weken schoolvakantie wel geprobeerd wat geld te verdienen op wijken, maar het was er zo verschrikkelijk rustig! En terugkijkend begrijp ik het ook wel. Daar waar vorig jaar iedereen thuis moest blijven, mocht nu juist iedereen weer op vakantie naar het buitenland. En volgens mij heeft vrijwel iedereen die kans dankbaar gegrepen. Het zou de rust op de wijken over die hele periode goed kunnen verklaren! Naast deze feiten, het wisselvallige weer en de vakantieperiode, zijn er opnieuw geen evenementen waaraan ik mijn bijdrage kon en kan leveren. Zelfs mijn eigen KiNDERDAG kon geen doorgang vinden. Natuurlijk kon ik wel een kinderdag organiseren voor een aantal kinderen, maar zou ik er ook velen hebben moeten wegsturen. Simpelweg omdat er maar 750 bezoekers mochten komen. En kinderen komen nooit alleen, altijd met ouders. Dan is dat aantal al snel bereikt. Mijn evenement moet voor ieder kind toegankelijk zijn! Dan maar geen kinderdag! Boos en zelfs vreselijk teleurgesteld was ik daags na het afgelasten van de Kinderdag wel. Het heeft mij echt veel moeite gekost om de knop weer om te zetten. Met het wegvallen van de Kinderdag waren er ook veel andere evenementen waaraan ik mijn bijdrage zou leveren afgelast. Om dezelfde reden. Denk bijvoorbeeld aan de wijkfeesten op de Hasseler Es, op de Hengelose Es, op Oele (Oeler Volksfeesten) en op de Nijverheid. Maar ook Kids at the Park en ging niet door. Het is daarmee voor mij wederom een volledig Corona jaar geworden. Net als vorig jaar geen enkel evenement en dus ook geen inkomsten over die evenementen.

Het seizoen is daarmee een vreselijk naar seizoen geworden. Een seizoen waarin ik nooit zou groeien ook. En dat was natuurlijk wel de bedoeling. Neem de aanschaf van de foodtrailer bijvoorbeeld. “de Kar vol Blijheid” kost meer dan hij oplevert. Jammer genoeg bestelt vlak voor aanvang van Corona en uiteindelijk opgeleverd nadat Corona in alle hevigheid was losgebarsten. En ook in zijn tweede jaar is “de Kar vol Blijheid” nog niet echt gebruikt. Ik bedoel ermee, dat hij maar zelden is ingezet voor zijn eigenlijke doel: “Het met ijs creëren van een geluksmoment voor de gasten van een feest of evenement op een afstand welke niet haalbaar is met de Snor”. Sinds oktober 2020 zet ik “de Kar vol Blijheid” in op het Agathaplein, bij de Plus en de Action. Maar sinds mijn verwijdering door Boa’s, naar aanleiding van een nooit omschreven klacht, begin van dit jaar en mijn herplaatsing, maanden later, is het nooit meer geworden wat het was.  Of het ligt aan de plek waar ik sta, of dat het met de tijd van het jaar te maken heeft (Wellicht verkopen hamburgers in de winter beter) weet ik niet, maar echt goed is de verkoop niet.

Ik heb in ieder geval geen historie dus kan ik er ook niet over oordelen. Maar het is wel een feit dat de verwijdering en latere verplaatsing geen goed heeft gedaan. Ik ga van de winter bekijken wat ik hier verder nog aan kan veranderen of kan doen. In ieder geval geef ik het nog dit winterseizoen een kans!

Een matig seizoen dus en dat terwijl ik geen werk uit loondienst heb en ook geen rechten meer had op opgebouwde ww-uitkering, nadat de vorige baas mij had ontslagen omdat het met het bedrijf niet goed ging. Het onderhouden van het gezin moet dan ook van Frankys Food komen. En dus had het wel leuk geweest wanneer het juist dit seizoen had meegezeten. Gelukkig had ik nog wat gespaard vorig seizoen en kon ik daarop nog wat terugvallen.

Het maakt van deze ijscoman een man welke zoekt naar oplossingen en wijzigingen van inkomsten. Het valt mij namelijk ook zwaar dat ik nooit tijd heb voor mijn gezin, altijd maar onderweg ben. Afgelopen zondag besloot ik er even een dag van rust in te gooien, na 24 dagen achtereen werken. In die 24 dagen heb ik geen tijd gehad voor mijn kinderen of vrouw. Nooit even ergens op een terrasje kunnen zitten of een dagje er tussenuit kunnen gaan. Dit liet het slechte seizoen gewoon niet toe. Maar juist op deze ingelaste rustdag was het weer uitstekend met als resultaat dat je dan ook weer niet rustig in je stoel zit.

Wat wel enigszins helpt zijn de afspraken welke ik steeds heb bij TMZ. Dat lijkt maar te groeien en te groeien. Tegelijkertijd zorgt dit ook weer voor minder uren in de wijken. Dat is voor veel kinderen dan ook een teleurstelling. Die zien mij maar wat graag komen. Maar ook onze oudere medemens ziet graag een ijscoman met kar. En dan het liefst een kar die ze herkennen uit hun verleden. Zie foto.

Het komt wellicht allemaal een beetje somber of negatief over, mijn bovenstaande relaas, maar dat is zeker niet de bedoeling. Mijn blogs zijn altijd open en eerlijk geweest en dus ook deze aflevering van mijn blog. Het gaat hier vooral om het gegeven hoe dun het lijntje is waarop een welwillende ijscoman zich begeeft. Je bent namelijk van zoveel afhankelijk!

 

De Snor op Groot Driene

De eerste week van de afgelopen twee weken kon ik er soms weer op uit met de Snor. Zo deed ik het Wilbert aan, de Bornsche Maten, Klein en Groot Driene, De Hengelose en de Hasseler Es. En dat ging eigenlijk best goed. Echt goed was het weer op die dagen namelijk ook weer niet, maar ik deed het omdat het weer goed genoeg was. En bijna overal klommen de kleine klantjes in de benen van de ijscoman. Blij als ze waren dat ik er weer eens was. Ook ik vond het fijn om weer in mijn ijskar te kunnen zitten.

De afgelopen week was het echt uitmuntend weer! Eindelijk weer eens een week met mooi weer en dat heb ik geweten. Op maandag, na de verplichte rustdag op zondag, bakte ik nog hamburgers en braadworsten bij TMZ het Hof. Vanaf dinsdag reden we achtereenvolgens over het Wilbert, de Bornsche Maten, De Noork en Groot Driene en reden wij vandaag een deel van de route over Vossenbelt en omgeving. Helaas viel deze rit in het water. Maar ik ben oprecht blij met de omzetten welke ik in bijna 1 week van werken heb gemaakt. Toch weer een opsteker na zoveel ellende.

Mijn vakantie komt met sprongen dichterbij. Nog een week en ik zit alweer op mijn geliefde eiland Schiermonnikoog. Een volle week ook nog. Het mot niet gekker worden haha. Ik heb er veel zin in. Maar eigenlijk kan het niet. Omdat ik nog omzet maken wil, juist nu het zoveel minder ging. Maar de vakantie was al in februari geboekt en bovendien betaald. En eerlijk gezegd ben ik er ook aan toe. De laatste week heeft mij weer wat geld in het laatje doen brengen en dan heb ik nog een week van werk voor de boeg. Na mijn vakantie gaan we nog zeker weken door, in ieder geval zolang het weer dat toelaat.

Ik ga besluiten. Het was een mooie week. Morgen (zaterdag) sta ik in het centrum bij de monumentendag. En zondag gaan we ook weer ijsjes doen, dan op de tuindorp route. Er is nog genoeg te doen dus.

Ik wens u allen een mooie week toe. Als alles goed gaat volgende week een aflevering vanaf Schiermonnikoog. Dan over de komende week een uiteenzetting en mijn overtocht van het vaste land naar het pareltje in de Waddenzee. God, wat zie ik ernaar uit!

Frank Boereboom

Frankys Food Hengelo