0
17 augustus 2021

2021-32. Kinderdag en het seizoen van Frankys Food.

Kinderdag gaat niet door! En dat maakt deze week een sombere week. Om al mijn gevoelens omtrent deze tegenslag weer te geven heb ik in dit blog de ruimte om dat te verwoorden. Ook een inkijkje in mijn dagen op het Agathaplein waar ik al sinds de verplichte verplaatsing minder lijk om te zetten!

tuindorp het Lansink

Het is inmiddels al dinsdagavond wanneer ik mijn blog afrond. Het is een aflevering die niet eerder kon worden geschreven in verband met de drukte in prive sfeer.

Het is klaar! Opnieuw geen KiNDERDAG! Mijn eigen evenement, jaren geleden voor kinderen opgestart, is nu voor de tweede keer vanwege Corona afgelast. En weer krijgen kinderen niet het feest waar ze op hadden gehoopt en krijgt tegelijkertijd de begunstigde van  KiNDERDAG, de stichting Nelly, opnieuw geen inkomsten! En dat doet pijn! De bankrekening van de Stichting staat, wanneer de sponsorgelden teruggeboekt zouden zijn, nog altijd op een plus, maar de bank rekent elke maand bankkosten in rekening en slokt beetje bij beetje het tegoed op. Eigenlijk belachelijk! Kosten voor het houden van een bankrekening! Fijn hé zo’n bank! Je spaart voor arme gezinnen, maar eigenlijk vreet de bank dat geld op! Tegenwoordig zijn banken wat mij betreft allemaal boeven.

Afijn, KiNDERDAG  gaat niet door. En dat doet pijn. Ik wilde zo graag wachten tot het allerlaatste moment. En dat moment was de persconferentie van het huidige kabinet van afgelopen vrijdag. En tijdens en ook al voor die persconferentie trouwens werd mij duidelijk dat er op korte termijn geen enkele versoepeling mogelijk zou zijn en het aantal bezoekers voor evenementen beperkt bleef tot 750 bezoekers. Daarmee werd KiNDERDAG voor mij een evenement dat geen doorgang kon vinden. Want een evenement voor 750 bezoekenden is voor mij geen evenement meer. Ik bedoel; ik ga geen kinderen uitsluiten. Daarvoor is mijn evenement destijds niet opgericht. Het is alles of niets. Ik kan niet toezien hoe ik tijdens een, qua bezoekersaantallen gereduceerd evenement, kinderen moet weigeren. Dat kan toch niet? Zeker niet wanneer je in ogenschouw neemt dat het feitelijke doel van KiNDERDAG, het vermaken van kinderen voorop staat. En bovendien het secundaire doel ‘het spekken van de rekening (lees Kas, red.) van de Stichting Nelly, (waarmee wij kinderen welke in armoede leven ook eens een leuke dag mogen laten meemaken) ook een belangrijk gegeven is.

Nu KiNDERDAG niet doorgaat moeten veel mensen en bedrijven worden afgebeld. Gelukkig weten wij, als organisatie van de KiNDERDAG, al dat geen van de bedrijven ons verantwoordelijk houd voor het afzeggen van het evenement. Met andere woorden; Niemand wil geld zien. En dan heeft deze KiNDERDAG bijna niets gekost. Er zijn flyers gedrukt en vlaggetjes voor de slingers die op scholen zouden worden afgeleverd. Dit laatste gaat gewoon door en dus kunnen enkele groepen van basisscholen met het kleuren van de vlaggetjes en het bundelen van diezelfde vlaggetjes tot een slinger, een prijs winnen. Houden we toch nog iets in stand. Hierover kom ik later deze maand in mijn blog nog te spreken.

Afgelopen week was ik niet veel maar wel zo af en toe op de Snor met ijs bezig. Het is een zomer van niks. Ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Een route over de Sterrenbuurt eindigde deze week ook al met regen. Verder stond ik een middag op het Prins Bernhardplantsoen in opdracht van de Hengelose Bibliotheek kinderen van ijs te voorzien. Ook bakte ik crêpes op afdeling Tuindorp van TMZ het Hof en reed ik afgelopen zondag mijn route over het tuindorp.

Op het Agathaplein gaat het niet goed genoeg. Ik geef eerlijk toe dat ik veel beter zou moeten draaien als dat ik nu doe. Maar wanneer je op het Agathaplein bent, kun je zien dat het vaak redelijk rustig is en daarmee ben ik dat ook. Nu is het vakantietijd dus kan het komende weken nog wel wat beter worden. Toch valt het mij over het eerste half jaar niet echt mee. Ik had er meer van verwacht. Sinds dat ik op een andere plek sta is het echt een stuk minder interessant geworden.

Het ijs seizoen lijkt volledig in het water te zijn gevallen. De maanden april en mei waren al slecht. Tel daar inmiddels de maanden juli en augustus ook maar alvast bij. De cancelling van vele evenementen, bovendien, komen daar ook nog eens overheen. Het maakt mijn jaar tot één van mijn slechtste jaren. En dat terwijl het nog zo goed was begonnen in februari! Maar een ijscoman heeft nu eenmaal mooi weer nodig en wanneer dat niet voorradig is, weet je dat het lastig wordt. Hopelijk kan ik nog wat verdienen in september en oktober. We gaan duimen!

Zojuist KiNDERDAG 2021 afgesloten in een laatste overleg. Het is nu echt klaar. Veel zaken heb ik vandaag voordat de vergadering plaatsvond al afgehandeld. Uiteraard zijn er nog een paar zaken die aandacht genieten, maar dat komt morgen of overmorgen wel.

Vanaf deze plek wil ik graag alle leden van de organisatie bedanken voor hun werk de afgelopen maanden. Vooral op het laatst toen iedereen persé wilde wachten op de persconferentie van afgelopen vrijdag. Dat was voor ons het laatste moment om te beslissen.

Volgend jaar gaan we er weer gezamenlijk tegenaan, teneinde voor alle kinderen iets leuks neer te zetten. Wat mij betreft is dat een super leuke dag. De verwachte datum voor KiNDERDAG 2022 is inmiddels al bekend en kan met potlood in de agenda worden gezet;

11 september 2022.

Komende week gaan veel geplande ritten opnieuw niet door. Het weer laat uw ijscoman opnieuw in de steek. Dit jaar zit het dus niet echt mee. Laten we hopen dat volgend jaar in alles een veel beter jaar gaat zijn. Nu proberen nog wat van dit jaar te maken. Maar dan moet moeder natuur (het weer) wel even gaan meewerken.

Graag tot volgende week!

Frank Boereboom

Frankys Food Hengelo