0
9 augustus 2021

2021-31. Against Cancer en Kinderdag 2021!

Afgelopen week stond in het teken van die ene opdracht. Een opdracht welke mij later nog heel erg lang zou bezighouden. Daarnaast waren daar natuurlijk de vele overpeinzingen omtrent mijn eigen evenement “Kinderdag”. Twee zaken die als een rode draad door mijn week zouden lopen….

Op het TT circuit

Het was vroeg in de morgen. De wekker deed verwoede pogingen om mijn nachtrust ten einde te brengen. Ofschoon ik niet best had geslapen, had het werk van de wekker zijn doel niet gemist. Omdat ik wist dat dit een belangrijke dag zou worden stond ik niet veel later naast mijn bed. Op belangrijke dagen mag je niet te laat komen of het idee krijgen dat je achter de feiten aanloopt. Ik wilde dus op tijd vertrekken. Het evenement waarvoor ik zo vroeg de wekker had gezet, was een evenement te Assen op het TT circuit en was speciaal opgezet voor gezinnen met een kind dat kanker heeft. Om zo de gezinnen een leuke dag te bezorgen. Toen mij de vraag werd gesteld of ik daaraan wilde meewerken was ik daar snel uit. Natuurlijk kan ik mijn medewerking aan zo’n evenement niet  negeren. Zeker niet wanneer je zelf een Stichting in het leven hebt geroepen om gezinnen, levende in armoede, wat leuks te brengen. Natuurlijk is leven in armoede erg, maar is leven met kanker, of ermee om moeten gaan of rekening mee moeten houden nog vele malen erger. En kon ik het daarom niet maken nee te zeggen. Omdat ik het niet geheel gratis hoefde te doen vond de organisatie zich in het bedrag dat ik als voorstel indiende. Zo werd mijn reis en wat andere kosten in ieder geval vergoed. Omdat Boermarke het doel ook omarmde, kreeg ik veel ijs om te mogen uitdelen. Via mijn leverancier Delital kreeg ik een doos vol hoorntjes. Omdat dat niet genoeg leek, deed ook Frankys Food wat in het zakje.

Toen de wekker mij had gewekt stond ik niet veel later de aanhanger, waarop de kleine ijskar stond, aan de auto te koppelen. Pakte ik mijn laatste spullen in en wachtte ik op mijn sidekick Bertus. Omdat het een lange dag zou gaan worden was het aanbod van Bertus een heel fijn aanbod geweest. Hij wilde wel mee om te helpen.

Rond een uur of 6 reden wij naar Assen. Met alles wat nodig was om de dag tot een goed einde te doen brengen. Daar aangekomen stalden wij onze spullen en keken wij onze ogen uit. Het mooie weer was een welkome verrassing.  Niet veel later werd het drukker en drukker. Nog voor 16.00 uur (het evenement duurde tot 17.00 uur) werd er aan de laatste bakken ijs begonnen.

Rond 16.30 uur was het ijs op! Echt schoon op! Mensen die nog kwamen konden wij niks meer aanbieden. Er werden maarliefst 800 bollen ijs geschept! 15 bakken ijs.  Het evenement was gezellig, er waren veel blije kinderen en er was genoeg te doen. Ik kon in ieder geval veel inspiratie opdoen voor mijn eigen evenement. Na de laatste ijsjes ruimden wij onze spullen op en reden wij naar huis. Met een goed gevoel en een leuke herinnering. Later thuis in de stoel kwam het besef pas echt dat sommigen van die kinderen er volgend jaar niet meer bij zullen zijn. Omdat ik het een waardevolle inzet vind heb ik al doorgegeven er volgend jaar weer bij te zijn. En met mij gaat Bertus dan ook weer mee.

Against Cancer te Assen 4 augustus 2021

Kinderdag 2021

Kinderdag, mijn eigen evenement, is in verband met Corona nog altijd onzeker in het doorgaan ervan. Nog steeds weiger ik de knuppel in het spreekwoordelijke hoenderhok te gooien. Ik kan het gewoon (nog) niet. Ik zie die kinderen en hoor hoe graag zij een dag vol plezier willen beleven. Maar ik kan hier helaas geen invloed op uitoefenen. Wel kan ik het definitief afzeggen, zo lang er nog hoop is, uitstellen. Weliswaar met wanneer het toch doorgang vindt, een heleboel werk in korte tijd. Maar zolang mijn organisatie het met mij eens is, gaan we nog altijd voor een nieuwe editie. Het zal aanstaande vrijdag bekend worden, langer wachten is onmogelijk. Dat kan ik mijn leden van de organisatie niet aandoen. Vrijdag komt er weer een update van het Kabinet. Mocht er wat veranderen in positieve zin, is een nieuwe editie mogelijk. Mocht er niks veranderen dan is het klaar. Over en uit!

Mijn kinderdag is bedoeld voor alle kinderen. Uitsluiten van kinderen omdat er maar 750 mensen op het evenementen terrein mogen komen is daarom niet wenselijk. Ik heb dit ooit opgezet om alle kinderen tot 13 jaar uit te kunnen nodigen. Minder mogen uitnodigen staat gelijk aan uitsluiten van andere kinderen. En dat kan ik niet toestaan. Het is alles of niets. Punt uit!

Jammer zou het zijn. Jammer voor de kinderen, voor de ouders van die kinderen en ook jammer voor de Stichting Nelly, waarvoor de Kinderdag is opgezet en die wel wat inkomsten, na een jaar van 0,0 euro, kan gebruiken. Overigens kost de bankrekening aanhouden al ruim 28 euro op maandbasis. Dus slokt de bank al mijn gespaarde centen op!

En dat voor het goede doel. Hier word ik dan ook zo moe van! Wij doen ons stinkende best en die Rot bank vreet ons geld op!

Afijn, vrijdag dus! Erop of eronder!

Wat het ook wordt, ik ben blij dat ik gewacht heb tot het voor ons als organisatie laatste moment. En niet heb opgegeven toen begin juli andere organisatoren van evenementen de handdoek al in de ring gooiden. Daar was het wat mij betreft nog echt te vroeg voor.

Ik wens u een mooie week toe. Mijn eerste blog welke via deze website is ingevoerd. Nu zien of het echt heeft gewerkt!

Hoe dan ook, tot waar dan ook deze week! Vrijdag op mijn facebook pagina “Frankys ijs kinderdag”, het laatste nieuws rond kinderdag 2021. Waarschijnlijk in de namiddag of zelfs avond.

 

Frank Boereboom

Frankys Food Hengelo