0
25 juli 2021

2021-30. DE ZOMERVAKANTIES

Als ijscoman moet je het hebben van mooi weer. Dagen aaneengesloten mooi weer. En dan vooral in de maanden mei, juni, juli en augustus. En bouw je in principe een buffer op. De buffer welke noodzakelijk wordt geacht om in de maanden na de zomer, wanneer de ijskar met rust gaat en de winter nadert, rond te kunnen komen. Maar in deze periode valt zo wie zo ook een periode waartegen ik zo opzie. Dat is de periode van met op vakantie gaande mensen. En deze begint vandaag en eindigt ergens over twee weken. Dat wil zeggen, als je geluk hebt. Want zijn er weer genoeg klanten terug van vakantie dan moet ook het weer goed genoeg zijn. Kortom, een voor een ijscoman, vervelende periode waarin hij geen ritten maakt omdat velen niet thuis zijn. Dan maar een beetje op adem komen. Er zijn nog wel een paar opdrachten. Die gaan gewoon door. Zo ben ik volgende week zo wie zo nog op het Borsthuis en de week erop op het TT circuit om kinderen met kanker te voorzien van een ijsje. Een opdracht waaraan ik graag mijn medewerking verleen. Voor de reiskosten krijg ik een vergoeding, maar voor de rest gaat het pro deo. Ach kinderen en dan ook nog met deze verschrikkelijke ziekte. Daar mogen we echt nooit aan voorbijgaan. En kan je iets betekenen,  dan doe ik dat graag.

Kinderdag is ook vanuit die gedachte ontstaan. De kleine en vaak nog hulpbehoevende mensjes iets geven waar ze met veel plezier op terug kunnen kijken. Dat is toch mooi? En daarom blijven we als organisatie maar gas geven. Ookal hangt het ‘afzegspook’ in de nabijheid. Bij alles wat ik nu nog voor deze dag doe is er elke keer een momentje van: “zou het nog wel nuttig zijn om dat werk allemaal te doen?” Maar al snel volgt er dan een: “alles voor de kids”. En wordt het werk keurig afgerond. In je achterhoofd beseffende dat een ontmoeting met het “afzegspook” onvermijdelijk kan worden. En je van hem een hele harde NEE kan krijgen. Het is een beetje als bij ijsjes verkopen. Het R-woord (regen, red) mag bij een rit met mogelijke regenval van mij bijvoorbeeld nooit gebezigd worden. Dat is de Goden verzoeken. En dat “Afzegspook” wil ik niet zien. Nu niet, nooit niet! Wegblijven derhalve! Corona heeft helaas andere wetten. En dus blijft het spook tot aan 12 september rondwaren.

Afgelopen donderdagavond hebben twee organisatieleden het eerste spandoek opgehangen. Ik was er weliswaar bij maar ik kon niet veel betekenen. Leverde daarom enkel mijn materialen aan. Opdat zij het spandoek mooi strak konden hangen. En dat gebeurde dan ook. En nadat het goed hing was daar weer het gedaante van het eerdergenoemde spook. Nog niet helder genoeg gelukkig, maar ik zag m wel. En toch vertrouw ik op het doorgaan van Kinderdag. Niet om nu stoer te doen. Maar ik meen het echt wanneer ik zeg dat ik op dit moment niet datgene zie gebeuren wat er in de afgelopen tijd gebeurde. De opnames in ziekenhuizen blijven wat steken. Het aantal besmettingen nemen weer af. Echt erg lijkt het daarom niet te worden. En misschien zit ik er helemaal naast, maar opgeven nu slaat echt nergens op. We wachten zo wie zo tot 14 augustus. Pas dan valt er een besluit! En is er genoeg ruimte om alles af te zeggen. Mocht het spook dan duidelijk zichtbaar zijn dan weten wij onze plek.

Natuurlijk is er ook een andere reden om vooral door te gaan met de organisatie van Kinderdag. En dat is de financiële kant van het verhaal. Vorige week heb ik dat al toegelicht. Maar voor mij niet de belangrijkste. Ik zal en moet voor die kinderen wat regelen na zoveel maanden ellende.

Het gevoel om dat ten koste van wat dan ook te bereiken werd afgelopen zaterdagochtend nog maar eens aangewakkerd toen ik uit handen van een voor mij bekend persoon geld in mijn handen gedrukt kreeg. “Omdat ik dat zo verdiende!” Tenslotte deed ik, volgens de bekende, met die Kinderdag zoveel goeds dat hij dat graag wilde steunen met die gift van een behoorlijke bijdrage.
Een behoorlijke steun in de rug dus!

We gaan het zien! Inmiddels (vandaag) vliegen mij de afmeldingen van festivals alweer om de oren. En dat, terwijl het nu juist weer de goede kant op lijkt te gaan. Frestival afgezegd. Low lands, ook alweer afgezegd.
Bang ben ik nog niet, maar het lijkt allemaal wel steeds moeilijker te worden. De gemeente weet mij inmiddels ook te vinden en legt steeds nieuwe vragen voor. Ook over mijn of onze handelswijze mbt Corona. Dit terwijl ze dat pas 2 weken vóór het evenement zouden doen. Het is potdimme nog juli!
We hebben het er maar mooi druk mee!
Maar zoals bekend geef ik niet op. In ieder geval niet uit mijzelf! Nooit!

Route langs Twente kanaal zondag

Route Rondje Boekelo

De maandag heeft mij rust gebracht welke ik zo nodig had. Morgen ook nog en dan gaan we weer wat werk verrichten. Zondag wandelde ik met vrouwlief een goede 5 kilometer. Vandaag liepen we een rondje Boekelo. Een 8 km lange wandeling.
Morgen pakken we weer een ander gebied. Lekker wandelen.
Op vakantie gaan we pas in september. Dan zijn we een week op Schiermonnikoog!

Nog even een kleine mededeling; mijn nieuwe website www.frankys-food.nl is vandaag gelanceerd. Superblij mee!

Ik ga besluiten.
Ik wens een ieder een fijne vakantie toe. En blijf gezond.

Tot volgende week!