0
23 augustus 2020

2020-34. EVEN RUST!

De afgelopen dagen waren zwaar. Voornamelijk door de hoge temperaturen. In de kleine cabine van de Snor was het vaak ondraaglijk.  Maar ik bleef wel gaan. Nu het weer lijkt te zijn omgeslagen en regen zo af en toe uit de lucht valt en er bovendien veel wind staat, neem ik dankbaar even de tijd om weer wat bij te komen. Zittende in mijn stoel en rustig kijkende naar sport op tv val ik steeds in slaap. Het zegt mij veel. Het lichaam schreeuwt naar rust. 

Vanochtend heb ik alweer gevuld met het ver- en bezorgen van ontbijtjes. Vroeg in de morgen stond ik alweer in de keuken om broodjes af te bakken.

Tussen de ontbijtjes door heb ik de weersverwachting even bekeken, maar eigenlijk wist ik al dat het vandaag niets zou worden. Vanmorgen vroeg stond er al teveel wind! Hoewel het nu bij vlagen best mooi weer is (nu ik schrijf schijnt de zon en is het best lekker) zijn er ook buien en of korte perioden met regen en staat er inderdaad veel wind!. Gisteren (zaterdag) was het wel volledig droog maar toen blies de wind een nieuw verhaal Frankys ijs uit. Wind en/of regen, dat zijn de grote boosdoeners. Afgelopen vrijdag bijvoorbeeld waaide het ook al zo hard. De koude in de vriezer was er daardoor na een paar uur rijden volledig uit. En het ijs holde daarmee in kwaliteit achteruit. Het enige dat mij dan te doen staat is de rit afbreken. Naar huis rijden en zorgen dat de vriezer weer op temperatuur komt. Een proces van uren. En daarom op de dag zelf niet meer oplosbaar. Ach, zo erg is dat ook weer niet. Een beetje rust is best verdiend en vooral welkom. De komende week wordt het een kwestie van per dag bekijken of er nog wordt gereden. Het is duidelijk dat het weerbeeld helemaal is veranderd. En dat wisselvalligheid troef is.

Op het Wilbert

Het geeft mij tijd om wat zaken te gaan bekijken. Vooral vwb de trailer. Wat gaan we er de komende maanden mee doen? Wat gaan we bakken? Wat moet er qua uitrusting nog bij? Eigenlijk was het de bedoeling om de trailer met de worsten te gaan presenteren bij de Plusmarkt. Maar de verbouwing van de straat aldaar, evenals de parkeerplaats en het prachtige ijsweer gooide roet in dat eten. De Snor werd uiteindelijk dagelijks geladen en ook weer ‘uitgeladen’.

Omdat die presentatie aan het publiek dus nog even op zich laat wachten (na het ijsseizoen wil ik het nog een kans geven), ben ik wel ingegaan op een leuk idee van vriend Edwin Elfring.
Edwin wilde graag een middag uittrekken om zijn podiumwagen aan een select gezelschap te presenteren en vroeg mij mee te doen met mijn nieuwste aanwinst de foodtrailer. Hij liet mij weten wat hij precies wilde en al snel wilde ik meegaan in zijn wens. En dus hebben wij op 20 september a.s. een besloten tot een gezamenlijke presentatie van onze aanwinsten. Nu Corona nog immer onder ons is zal het aantal genodigden beperkt blijven. De genodigden kunnen een hotdog, ijsje en drinken krijgen terwijl er vanaf het podium muziek ten gehore gebracht wordt. Het geheel is met 2 uur afgelopen.

Naast de genodigden mogen per bedrijf (Stracts Podiumwagenverhuur en Frankys Food) 10 mensen via de facebookactie worden toegevoegd.

Een klant die een zoon heeft vroeg mij namens die zoon of ik misschien ook milhshakes kan gaan maken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit al heel lang wil. Probleem was altijd; waar haal ik vanaf de Snor stroom weg voor het mixen van ijs en melk. Vanuit de accu wil ik dat beslist niet. Dat moet gereserveerd blijven voor de voortstuwing van de Snor zelf. Maar al pratende met de klant kwamen we op het idee om met een accu boormachine te mixen.
Gisteren probeerde ik het voor de eerste keer op deze manier. Twee bollen ijs en zo’n 150 ml melk. De accuboormachine werd vervolgens uitgerust met een mixer en maalde de bollen ijs door de melk. Het resultaat;
Een prachtige milkshake. Natuurlijk kon die nog iets beter, maar het principe werkt wel. Dus Harry, wanneer je dit leest…. het kan dus!
Of ik er dit seizoen nog mee ga komen weet ik nog niet. Tenslotte blijven er nog maar 7 a 8 draaiweken over. Wellicht dat ik het nog een keer probeer op de route!

De laatste week had ik Limoncello ijs op proef. Gemaakt door de bereiders van mijn bijvoorbeeld Likeur43 en FAIM! ijs. Dat dat ijs heerlijk gevonden werd bleek wel nadat ik het laatste ijsje binnen een paar dagen al had verkocht. Inmiddels heb ik weer nieuwe voorraad. Omdat het uitrijden waarschijnlijk niet echt gaat lukken deze week ben ik bereid bekers gevuld met 7 a 8 bollen langs te brengen bij wie maar wil.
Daarover meer op de facebookpagina Frankys Food binnenkort. Met de binnenkomst van Limoncello zijn ook de laatste Likeur43 bekers binnengekomen. Een eerlijke verdeling zal gemaakt moeten worden.

De presentatie van de trailer is dus op 20 september a.s. voor een select gezelschap. Dit neemt niet weg dat de publieke presentatie als geschreven alsnog zal plaatsvinden. Ik wacht daar echter mee, totdat het ijsseizoen volledig is afgewerkt.

Mooie zomerweken liggen achter ons. De hitte in huis wordt stilaan verdrongen door de koelere buitenlucht. Blij ben ik met een betere werksituatie nu het in de cabine veel draaglijker is geworden. Neemt niet weg dat de warmte ook wel wat had.
De zomer is bijna voorbij. De herfst lonkt. Zolang het te doen is blijf ik ijsrijden. Moet het wel droog zijn en er niet teveel wind staan.
Ik ga uit van een mooie nazomer in de maand september met temperaturen van rond de 21 graden. Eerst nog even deze week door. Overigens hoop ik ook nog op een mooie maand oktober.

De tijd zal het leren!