0
16 augustus 2020

2020-32. DE KLAPBAND!

Weken van vakanties zijn voorbij. De jeugd gaat weer naar school. Hier in Twente, waar we onder de regio Noord vallen, zijn we als eersten weer door de zomervakantie heen. De regio’s Midden en Zuid volgen hierna. En met de achterliggende periode van Corona is het mij wel allemaal erg snel gegaan!

Het jaar vliegt voorbij! De vakanties zijn dan weliswaar over, Corona in ieder geval niet! Ik heb hier in dit blog al vóór de vakantieperiode en ook meerdere malen erna, geschreven dat ik het heel fout vond dat onze premier mensen naar het buitenland liet gaan om vakantie te vieren. En hoewel sommigen onder ons zeiden dat het allemaal wel mee zou vallen moeten ook die nu zien dat het weer helemaal mis dreigt te gaan. Toegegeven: ook hier binnen Nederland konden sommigen onder ons zich niet beheersen. En zo loopt het aantal geinfecteerden weer langzaam maar zeker op! En denk ik: heb ik hier nu 5 weken mijn bedrijf voor gesloten? Heb ik daarvoor vanaf 15 maart mijn best gedaan en met mij, vaak nog veel langer dan ik, mijn collega ondernemers uit de horeca???Straks kunnen we misschien weer dicht of kan ik zelf niet eens (in het binnenland) op een dikverdiende vakantie. Omdat anderen zich kennelijk niet aan de regels willen houden. Dank daarvoor! Heel fijn! Dank ook aan de regering!

Het gaat op dit moment in ieder geval wel crescendo met Frankys Food. We liggen nog altijd op schema, zelfs iets ervoor. De laatste weken is wel duidelijk geworden dat de ijsconsumptie iets minder is geworden. De omzetten lopen wat terug, ondanks het warme weer. Dit is wellicht voor een leek wat vreemd, maar voor mij al jaren een normaal verschijnsel! De behoefte daalt na enige weken (midzomer) van stabiliteit. Maar daar heb ik dan begin dit jaar mijn begroting ook op aangepast. En dus kom ik steeds met betere omzetten thuis dan ik aanvankelijk had begroot. Ik ben dan ook een tevreden mens! Wel erg moe, maar dat moet dan maar even. Zolang het niet regent ben ik op de weg en verkoop ik ijs! De winter zal straks, op enkele afspraken na, mijn vakantie of periode van rust zijn. Tot half of eind oktober wil ik nog doorgaan. Maar dan moet het weer natuurlijk wel aanleiding geven. De derde week van september heb ik vrij! Dan staat mijn enige vakantie op de planning! Een midweek naar Schiermonnikoog. Of dat doorgang kan vinden weet ik nu dus nog niet. Afwachten! Maar zou ik niet mogen door al die nieuwe besmettingen ga ik gewoon door met ijsverkoop. Tenslotte moet ik de winter door zien te komen! De geplande week vakantie betreft de dagen van 21 tot en met 25 september a.s.
Daarvóór, de 20ste van september houden vriend Edwin (bedrijf Stracts Podiumwagenverhuur) en ik een presentatie van onze jongste aanwinsten. De herstelde podiumwagen van Edwin en mijn foodtrailer. Een selecte groep genodigden én een paar volgers van de facebookpsgina’s ‘Stracts Podiumwagenverhuur’ en ‘Frankys Food’ zullen deze middag aanwezig zijn om beide wagens te aanschouwen. Een hapje en drankje zullen tijdens deze 2 uur durende presentatie onder een heerlijk muziekje gratis worden verstrekt! Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Dus wacht niet te lang om op één van deze facebookpagina’s te reageren op het bericht aangaande de presentatie van 20 september.

Limoncello sorbet

Deze week stond in het teken van een andere presentatie; Limoncello ijs!
2 bakken kocht ik in en de eerste ijsjes werden voorverpakt verkocht in de verschillende wijken. Overal een eensluidend verhaal: Heerlijk! De komende dagen rollen we het Limoncello ijs verder uit door de wijken van ons Hengelo.
Maar helaas moet ik ondanks bijna alle positieve berichten ook nog wat naars kwijt. Ik ben erg blij met mijn werk. En ik doe het ook graag. Ik ben vandaag dan ook niet voor niets alweer voor de 18e dag op één rij op weg. Geen enkele rustdag gehad. Het geeft aan hoe u mij altijd weet te bewegen er weer tegenaan te gaan. De leuke berichtjes, de fijne verhalen, de leuke contacten, het maakt het werk echt mooi. Maar dan gebeurde er deze week iets wat ik nog nooit had meegemaakt! Een familie voor het huis, zo’n 4 kinderen en een moeder, genoten zichtbaar van het mooie weer. Ik stopte ruim 50 meter voor het huis. Eén van de kinderen riep mij toe: “papa komt zo met geld”. En dus wachtte ik. Maar na enkele minuten wachten dacht ik er het mijne al van. Maar net toen ik dat dacht kwam vader in beeld. Hij deelde supermarkt ijsjes uit aan de kinderen en lachte mij, toen ik weer wegreed, naar mijn gevoel, uit. Zo ook zijn vrouw. Ik zal u eerlijk zeggen: dát deed mij wel wat hoor! Maar, ik vergeet nooit iets, nooit! Iemand die mij zó behandeld hoeft nooit meer op mij te rekenen. De eerstvolgende keer dat hij niets in de vriezer thuis heeft liggen rijd ik hem zo voorbij.

De ontplofde band!

Een nieuwe website Frankys Food is in aanbouw, of under construction. Een eerste opzet heb ik deze week mogen zien. Ontzettend verfrissend mag ik wel zeggen. Een hele dikke duim naar de bouwster ervan. Zodra deze klaar is zult u het vernemen via de facebookpagina Frankys Food.

De dagen van mooi weer blijven dus komen. En dus blijf ook ik komen. In de hoop dat ik het nivo van de huidige omzetten kan vasthouden. Vandaag de laatste vrije dag van veel mensen. En ik zal er voor ze zijn wanneer er om ijs wordt gevraagd. Daarom ben ik ijscoman.

Het mooiste beroep dat er is!

Tot volgende week!