0
26 juli 2020

2020-29. DE VAKANTIES ZIJN AAN!

De afgelopen week heb ik nauwelijks gereden. Slechts op dinsdag en donderdag reed ik op verschillende wijken. De reden; de gestarte vakanties en het wisselvallige weer. Vooral dinsdag liet zien hoe moeizaam het momenteel gaat in een vakantie- vierend land. Op de Indische buurt probeerde ik het met een oude route. Vorig jaar nog gereden. Omdat het dichtbij huis was en ik daarom nauwelijk reistijd kwijt zou zijn. Ga naar Vossenbelt of Borne en je rijdt ook nog eens anderhalf uur aan reistijd en voor misschien wel een zeer tegenvallende omzet. Nee, dan kan je beter in de buurt blijven en (delen van) wijken bezoeken die je dit jaar nog niet hebt bezocht. Dinsdag ging het dus niet echt goed, maar omdat ik nauwelijks reistijd had viel het totaal nog redelijk uit. Anders, heel anders ging dat op donderdag toen ik een normale route over Klein en Groot Driene reed. Ik wilde het gewoon eens bekijken. Was daar bovendien al enige tijd niet meer geweest en daarnaast was het weer mij gunstig gestemd. En dus reed ik de normale route die hier en daar uitstekend verliep, maar ook haar rustige momenten kende. Duidelijk werd het dat ook hier veel mensen weg waren. Maar toch veel minder dan verwacht. Omdat ik redelijk had verdiend kon ik eigenlijk wel naar huis terugkeren. Maar een berichtje, al vóór de rit op Facebook binnengekomen, kon ik niet negeren en stuurde daarom de Snor via de Elsbeekweg naar huis. En dat ik op de hele Elsbeekweg een aantal keer stopte om ijs te verkopen, was maar goed ook. Hier bleken een hoop ijsliefhebbers te wonen, die mijn omzet echt omhoog stuwden. Toegegeven; het weer zat echt mee. Na deze rit had ik wel weer het gevoel dat het straks, na de vakanties, weer los zal gaan. Ik geloof er in. 

op de Elsbeekweg

En dat moet natuurlijk ook, want de periode van herfst en uiteindelijk winter nadert snel. Bovendien is Corona ook nog onder ons. En weten we niet welke consequenties dat nog gaat krijgen. Ik heb het in mijn blog al een paar keer geschreven: ik had iedereen met vakantie in Nederland gehouden. Niet naar het buitenland. Beter voor onze gezondheid, beter voor onze economie. Ik zie dat het virus weer om zich heen grijpt. Dat het zich weer aan het versterken is. Er is vooralsnog niets gezegd over met virus terugkerende vakantiegangers. Maar ik hou mijn hart vast voor de periode welke nu zo langzamerhand gaat starten. Velen komen terug uit gebieden waar het virus net als hier in nederland rondwaart. Maar omdat de vakantiegangers in den vreemde, waar andere regels gelden, veelal alle remmen hebben losgegooid kan het zomaar zijn dat het virusvuur straks weer enorm oplaait. Met alle gevolgen van dien. Dus valt er niets te zeggen over de lengte van tijd in weken dat ik nog kan uitrijden met ijs.

Het maakt me enigszins onrustig. Ik moet het allemaal gewoon kunnen redden maar dan moet het seizoen wel gewoon uitgereden kunnen worden.

Deze week reed ik dus bijna geen routes, maar was ik wel druk met alle voorbereidingen voor het in gebruik nemen van de dan in alle opzichten gereedgekomen foodtrailer. Eerstens werd de foodtrailer maandag naar BAMDESIGN van Robin Frongink gebracht, alwaar het ontwerp van Danny Hof van Hollands Schoon op de foodtrailer werd aangebracht. Zeer tevreden over het eindresultaat werd de foodtrailer de dag erna mooi schoongemaakt omdat hij nog diezelfde week naar NL Caravans zou worden verscheept omdat Niels mijn probleem met de aan te brengen gasleiding wilde verzorgen voor mij. Momenteel staat de foodtrailer nog daar, maar maandagmorgen is die klaar. Echt helemaal klaar voor zijn werk. Kunnen we ijsjes doen, crêpes bakken, wafels bakken, hotdogs op een gas grilplaat maken en nog zoveel meer. Eigenlijk is de trailer dan voor veel in te zetten. Mits ik de benodigde apparatuur bezit.
Ik ga mij hier de komende maanden over buigen. Eerstens gaan we komende week in de foodtrailer hotdogs draaien met de nieuw en dus net op gas aangesloten gasplaat . Ben erg benieuwd!

de bestelde Mountainbike

Vanaf donderdag gaan we weer routes rijden. Dat wil zeggen: wanneer het weer dat toelaat. Morgen en overmogen heb ik opdrachten met ijs. En kan ik niet op wijken zijn. Ook wil ik op 1 van deze dagen even tijd maken voor het bakken van de hotdogs in de foodtrailer. Als dat niet lukt kan ik eventueel nog uitwijken naar de woensdag!

De vakanties zijn aan. Maar ik weet dat er na deze week weer genoeg mensen thuis zullen zijn. En dus rijd ik dan ook gewoon weer mijn routes.

Gisteren kocht ik een nieuwe fiets! Een fiets voor privé doeleinden. Een Mountainbike. Ik moet wat aan mijn gezondheid gaan doen. Te lang keek ik toe hoe anderen wel hun lichaam trainden. De Corona kilogrammen en de eerder teveel opgebouwde kilogrammen in gewicht zullen het moeten ontgelden. Wat dat betreft ben ik sinds kort in oorlog! Het zal wellicht niet snel gaan, maar reken erop dat ik de fiets niet voor Jan Doedel heb gekocht. Zeker na het ijsseizoen zal ik meer en meer gebruik maken van de mogelijkheden welke de fiets mij kan brengen. Al was het maar om de teveel aanwezige kilogrammen te doen slinken.
Ik ga ervoor!

Tot volgende week!